A polgármester is jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek
 Megint kitépték a virágokat a Kurca szentesi hídján

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-25 | Balázsi Irén

Ismét a Kurcában landoltak azok a petúniák, amelyeket a szentesi fahídra rögzített virágtartókba ültettek két hete. A városi rendőrkapitányság és a város polgármestere is pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki segít a tettesek felkutatásában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kiürített virágládák. Fotó: Vidovics Ferenc
Ki tudja, hányadszor tépték ki ismét a Kurca Eszperantó nevű hídjáról a virágokat, és mind a száz tövet beledobták a vízbe. A petúniákban csak két hétig gyönyörködhettek azok, akik a Széchenyi ligetben közlekedtek.

Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész tájékoztatása szerint ebben a szezonban háromszor ültettek palántákat a híd korlátjára rögzített 21 ládába. Eredetileg különben 22 volt, de egyet korábban már elloptak virágostul. Legtöbbször hétköznap tűntek el a növények, ám a városháza melletti virágoszlopokat vasárnap éjszaka rongálták meg eddig ismeretlen személyek. Minden egyes akciónak fák is szenvedő alanyai voltak.

A főkertész lapunk kérdésére azt válaszolta: bár vannak palántáik, most már nem ültetik el azokat a fahídon lévő virágtartókba, inkább a város más részeit díszítik velük.

A ligeti hecckampányhoz tartozik az is, hogy a Koszta József Múzeum előtti kubikosszobrot felöltöztették a minap. Míg pár héttel ezelőtt egy konvektor védőrácsát tették a műalkotás fejére, most egy európai uniós zászlóval takarták be a földmunkást. Egyébként pedig ilyen lobogót loptak el még a tavasszal a múzeum bejáratánál lévő zászlótartóból.

A rendőröknek eddig nem sikerült megtalálniuk a ligetben sorozatosan elkövetett garázdaság tetteseit. Ezért a városi rendőrkapitányság 25 ezer forintot ajánlott fel annak, aki információt ad a történtekkel kapcsolatban.
A bejelentést személyesen vagy a (63) 561-310-es telefonszámon is megtehetik azok, akik megbízható adatokkal tudnak szolgálni. A rendőrök nem adják ki a munkájukat segítő személyek nevét, bizalmasan kezelik azt. A város polgármestere, Szirbik Imre szerint a szentesieket nagyon irritálja a vandalizmus eme megnyilvánulása. Így ő is felajánlott 25 ezer forintot a nyomravezetőnek. A rendőrségi jutalommal együtt már 50 ezer forinthoz juthat az, aki segít abban, hogy megtalálják a közterületet szándékosan rongáló tetteseket.