Idén nyit a Lidl és a Tesco Szentesen
 Akad olyan elavult játszótér, amit felújítani sem lehet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-25 | Balázsi Irén

A tervek szerint a Lidl októberben, a Tesco decemberben nyitja meg áruházát Szentesen – hangzott el a tegnapi képviselő-testületi ülésen. Szirbik Imre polgármester köszöntötte a nemrégiben megválasztott diákpolgármestert, Balogh Csilla Noémit.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megkezdődött a próbagyártás a szentesi sasliküzemben, amely a megalakításakor negyven embernek ad munkát. A képviselő-testület tegnap délutáni ülésén Szirbik Imre polgármester számolt be erről, hozzátéve: a Hungerit Rt.-hez kötődő gyárban július 1-jétől már folyamatos lesz a termelés. Szó volt arról is, hogy megvizsgálták a városban az összes játszóteret, megfelelnek-e az európai uniós szabványoknak. A szakemberek azt állapították meg, hogy valamennyi játszóparkban akad javítanivaló. Sőt olyan játszótér is van, amit meg kell szüntetni, mert nem lehet korszerűsíteni.

A szentesi fiatalok még májusban választottak maguknak vezetőket, akik képviselik az érdekeiket. Szirbik a testületi ülésen gratulált ifjú kollégájának, Balogh Csilla Noémi diákpolgármesternek. A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy az ifjúsági önkormányzat javaslata alapján díjat adományoz azoknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a fiatalok közéleti szereplésre való felkészítésében. Most arról hoztak határozatot, hogy Korom Annamária egyetemi hallgató és Lantos Anita, a Boros Sámuel Szakközépiskola diákja részesül ebben az elismerésben.

A lakosságot foglalkoztató kérdések között az is elhangzott: két multinacionális kereskedelmi cég kezdett hozzá bevásárlóközpontja építéséhez. Elkezdődtek a földmunkák az Ipartelepi úton, a körforgalmi csomópont közelében. Ezen a helyen a Lidl nyit áruházat, a tervek szerint októberben már befejeződik az építkezés. A Csongrádi úti laktanyával szemközti részen pedig a Tesco épít üzletet, parkolót és benzinkutat. A kereskedelmi létesítmény átadása a karácsonyi ünnepek előtt várható.

Még a napirendek tárgyalása előtt tette szóvá Rébeli Sz. Tamás, a jobboldali frakció tagja, hogy miért csak akkor végeztek nagytakarítást és szúnyogirtást a városban, amikor a német testvérvárosból, Sankt Augustinból érkezett a településre népes delegáció. A sportbizottság elnökeként ugyancsak Rébeli volt az előterjesztője az általa vezetett grémium munkájáról szóló beszámolónak. A szocialista párti Hornyik László azt nehezményezte, hogy miért az ülés napján kapták meg az írásos anyagot, így érdemben nem tudták tanulmányozni azt. Az elnök erre úgy reagált, hogy ők e hét hétfőjén leadták az előterjesztést a polgármesteri hivatalba, ahonnan véleménye szerint azóta már kézbesíthették volna a képviselőknek. Ám ha már így alakult a dolog, akkor Rébeli úgy vélte: Hornyik javasolhatta volna, hogy ne az ülés elején tárgyalják a beszámolót, hanem későbbi időpontban. Akkor pedig az ülés szünetében elmélyedhettek volna a beszámolóban.