Szentesen folytatódott a sztárfotózás
 Kitűnő tanulók tablója

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-23 | Blahó Gabriella

A Szín 5-ös játék folytatódik. Tegnap a szentesi ifjúsági házban álltak fényképezőgép elé a makulátlan bizonyítványú diákok, szüleik kíséretében. A fábiánsebestyéni lányok azt állították, azért van kevesebb fiú a kitűnő tanulók között, mert a fiúknak kevesebb az eszük. Egy szentesi fiatalember viszont elárulta: fejlesztőmérnök lesz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A diákokat szépítik a fényképezés előtt. Fotó: Tésik Attila
Munkatársainknak a szentesi ifjúsági házban a kitűnő tanulók megmutatták a jogos büszkeségre okot adó bizonyítványaikat, anyák és apák igazgatták a gyermekeik ruházatát, fésülték őket, mondták: most mosolyogjál, kicsim. A gyerekek vidáman és fegyelmezetten hagyták magukat fotózni, azt állították, különösebben sokat nem kell tanulni a színötösért. Erdei Adrienn például úgy véli, minden tárgy nagyon könnyű, kivéve a matekot. A Klauzálban töltött délelőtti órák mellett délutánonként két-három különfoglalkozásra is jutott ideje, édesanyja szerint a gyermek jól bírja. Szabad idő csak a hét végére marad, de akkor jöhet a játék.

Barátnők és osztálytársnők együtt érkeztek Fábiébnsebestyénből, Krajcsirik Vivien, Debreczeni Diána és István Zsanett: harmadikosok, és nagyon könnyen tanulnak. Szerintük is érdekes, hogy a fiúk között kevesebb a jó tanuló, egyébiránt úgy gondolják, hogy ez nyilván azért lehet, mert a lányoknak több az eszük. Az őket kísérő szülők szerint már az óvodában látszott a kis csapaton, hogy az iskolában ügyesek lesznek.

A lányok között a későbbiekben választható pályák közül a kislányok számára most a legszimpatikusabb a fodrászat, az anyukák szerint később nyilván még más is szóba jöhet.

A szentesi Szent Erzsébet diákjával, Kivált Sándorral együtt érkezett Kornél nevű 16 hónapos öccse, aki mély érdeklődést mutatott a fényképezőgép és a társaság iránt. Mint kiderült, otthon hagyja tanulni ötödik osztályos testvérét – már ha tanul. Édesanyja, Bíró Szilvia elmondta, gyermeke szinte kizárólag az írásbeli leckét csinálja meg lelkiismeretesen, szinte mindent megtanul hallás útján még az órán.

Nagyon ritkán, nagy dolgozatok előtt talán egyszer átolvassa az anyagot: az anya nagyon büszke. A fiatalember tegnap délután sietett nagyon különórára, de annyit még elmondott: fejlesztőmérnök szeretne lenni.