A Fradi volt a keresztapa
 Kétezer néző előtt avatták fel a Pusztai László sporttelepet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-20 | Süli Róbert

Kétezer néző előtt a szentesi vegyes labdarúgócsapat a Ferencváros ellen avatta fel a Pusztai Lászlóról elnevezett sporttelepet. A Fradi juniorjai 1–0-ra nyertek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az embert egyből jó érzés fogta el, amikor belépett tegnap délután a szentesi futballstadionba. Az egy hete átadott lelátó csurig telt, sőt a másik oldalon is szép számmal foglaltak helyet a nézők. A kezdésre közel kétezren jöttek össze. Az NB II-ben bronzérmet nyert Szentesi TE együttese a Ferencváros gárdájával játszott sporttelepnévadót Az autóbalesetben elhunyt Pusztai Lászlóról nevezték el a pályát, s mivel egykor a Fradiban is szerepelt a válogatott labdarúgó, így a helyi gárdával mérkőztek egy bemutató jellegű meccsen a zöldek.

Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója egykor csapattársa volt Pusztainak: – Laci a Ferencváros egyik legjobb focistája volt. A hite, az akarata és a küzdeni tudása példaértékű volt. Kevés ilyen mentalitású futballistát ismertem. Nem volt kérdéses, hogy elfogadjuk a meghívást, kötelességünk volt eljönni Szentesre.

Soha nem látott összeállításban lépett pályára a zöld-fehér alakulat. Az elmúlt szezonban szerepelt gárdából Szűcs Lajos, Rósa Dénes, Tőzsér Dániel és Lipcsei Péter maradt hírmondónak. A többiek? Hát, a szegvári Csurkán kívül nem sokat hallottak még a helyiek róluk. Igaz, a Fradi jelenlegi helyzetét ismerve nem lehetetlen, hogy közülük többen is ott lesznek a rövidesen rajtoló bajnokságban. A Zöld Sasok kerete ugyanis vészesen szűkül, egyre többen igazolnak el. Elfogyott a pénz az ország legnépszerűbb csapatánál.

Szentesen viszont ünnepeltek. Szirbik Imre polgármester adta át a játékosoknak a bajnoki bronzérmet. Vastaps volt a jutalom érte. Török László NB II-es együttese nagyszerű idényt produkált. A helyi bemondó rendesen feltüzelte a nézőket, nem volt olyan ember, akit ne mutatott volna be. Miután végzett, végre elkezdődhetett a várva várt összecsapás.
Kellemes hangulatban, nem eszeveszett iramban. Igaz, a házigazdákon látszott, hogy komolyan veszik a találkozót, mindenképpen győzelemre játszottak. Éppen előttük adódott az első gólszerzés lehetőség, majd Tőzsér hagyott ki egy tuti ziccert. A 3x30 perces meccs első órájában játszott az NB II-es gárda, majd a záró felvonáson már a Szentesi Kinizsi szerepelt. Mivel sok minden nem történt a pályán, ezért a nézőknek még arra is volt idejük, hogy jót mosolyogjanak a MTV női riporterén. A fehér ruhában pompázó hölgy hatalmas tűsarkú cipellőben szambázott végig a salakos futópályán.

A második harminc percben is inkább Kurca-parti legénység veszélyeztetett. Udvarácz Milánnak akadt több dolga. A fiatal vendéggárda nem sok veszélyt jelentett, csak nagy ritkán jutott el a hazai kapu előterébe. Kádár lökete zúgott el a jobb pipa mellett, Udvarácz szemmel verte a labdát, nem rajta múlott, hogy gól szülessen belőle. Szerencsére ettől felélénkült a meccs, mindkét együttes egyre többször veszélyeztetett, a nézők ebben a periódusban jól szórakoztak. Zúgtak is a kolompok. Gól azonban nem született.

Teljes csere a Szentesnél, jött a Kinizsi. A záró harmincra. A fiatalok jártak jól, hogy Szűcs Lajos átöltözött, a válogatott hálóőr nem győzte osztogatnia az autogramokat, illetve sok-sok közös fotót is készítettek a vele a gyerekek. Csak egy baj volt: hiányoztak a többiek, akikért valójában kijöttek a srácok, hogy testközelből láthassák őket. A szintén Csongrád megyei származású Laczkó bólintott a kapuba, megszületett a meccs első gólja, ami egyben az utolsó is volt.