Nem 16 éves az anya

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-20 |

Televíziós híradások nyomán téves információ jelent meg lapunkban is: nem tizenhat éves az az édesanya, akinek a kisfia csütörtökön este kiesett a szentesi Kertváros egyik emeletes házának ablakán – hívta föl a figyelmet a lapunkhoz is eljuttatott közleményében a rendőrség.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pénteken este – amikor a szerző már leadta a kéziratot – az esetről több televízió híradója is beszámolt, s a tudósításokban tizenhat évesként említették az édesanyát. Megkérdeztük erről a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensét, aki nem tudott információt adni arra vonatkozóan, hogy milyen idős a hölgy. Más forrást is kerestünk késő este, amely megerősítette a híradókban elhangzott életkort.

Tegnap – a közlemény tükrében – ismét megkérdeztük, hány éves az édesanya. M. Toronykőy Márta rendőr főhadnagy, sajtóreferens az eset kapcsán elmondta, vannak olyan információk, amelyeket ők nem adhatnak ki, és az édesanya életkora is ebbe a kategóriába tartozik. A téves információ megjelenését sajnáljuk. Ma várhatóan kiderül, mennyi idős az anyuka, akiről egyelőre csak annyit sikerült megtudni, hogy a húszas éveiben jár.

A szentesi kisfiút továbbra is a szegedi klinikán ápolják, állapotáról – a szülők kérésére – nem adnak fölvilágosítást az orvosok.