Fához láncolták a mobilvécét
 Van már illemhely a szentesi ligetben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-21 | Balázsi Irén

Felállítottak a szentesi ligetben egy mobil illemhelyet, amelyet a városellátó intézmény vett bérbe egy győri cégtől. A vécét elsősorban a játszótér látogatóira gondolva szerezték be a nyári hónapokra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Őszig bérlik a mobil alkalmatosságot. Fotó: Tésik Attila
Megelégedéssel nyugtázták a szentesi ligetben naponta megforduló helybeliek, hogy még az év elején elbontották azt a már messziről bűzlő illemhelyet, amelyet egyébként nemigen használtak, mert annyira szörnyűséges volt. A pottyantós vécé eltűnését senki sem kifogásolta, annál inkább hiányoltak egy modern alkalmatosságot, főleg a nyári hónapokra. Mint arról beszámoltunk lapunkban, a ligeti játszótér közönsége gyakran bekopogtatott a közeli intézményekbe, mert az uszodában belépőt kellett volna váltania ahhoz, hogy igénybe vegye az ottani illemhelyet. A városellátó intézmény vezetője, Varga Sándor érdeklődésünkre korábban azt nyilatkozta, hogy egy mobilvécét terveznek a ligetben elhelyezni.

Már ott van a vécé a játszótér mögötti területen, ahol egy fához láncolták, nehogy a hűlt helyét leljék. Egy győri cégtől bérli a mobil alkalmatosságot a városellátó intézmény, amelynek műszaki vezetője, Balogh Györgyi elmondta: a bérleti szerződést szeptember végéig kötötték meg a társasággal, amely a díj fejében azt is vállalta, hogy hetente fertőtleníti a fülkét. Egyébként pedig olyan speciális vegyszer van a tartályban, amely elbontja a benne lévő anyagokat. Az Euro típusú illemhelyre különben a városellátó intézmény szeretett volna biztosítást kötni, hogy az esetleges vandalizmus okozta károk helyreállításának meglegyen a fedezete. Ám a településen egyetlen céggel sem sikerült megállapodni. A kulturált illemhelyet egyébként díjtalanul vehetik igénybe a nap bármely órájában a helybeliek és a turisták.