Bárkire veszélyes a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-20 | Mádi József

Újoncként a nyolcadik helyet szerezte meg a futsal NB I-ben a Legrand-Szentes GBSC.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nyolcadik helyével az NB I-es futsalbajnokság kellemes színfoltja és meglepetéscsapata volt a Legrand-Szentes GBSC. A Kurca-partiak újoncként vágtak neki az idénynek, ám senki sem mehetett biztosra ellenük. Még az élcsoport gárdái sem.

– Amikor elindultunk az első osztályban, a bentmaradás volt az első számú célunk – nyilatkozta az együttes játékos-edzője, Koncz Zsolt. – Aztán megismertük a mezőnyt, és télen annyival módosítottuk a várakozásokat, hogy kerüljünk az első nyolc közé. Ha nem akadt volna több gond is a bajnokság során, szerintem a hatodik hely sem elérhetetlen. Persze így sem vagyunk elégedetlenek ezzel a nyolcadik pozícióval, ráadásul a Magyar Kupában igen emlékezetes menetelésünk volt egészen az elődöntőig, ahol csak idegenben szerzett kevesebb gólok miatt nem jutottunk a fináléba.

A csapatból Koncz már szerepelt korábban, még Első Beton-játékosként a válogatottban is. Rajta kívül rutinos és a kispályás világban magát feltaláló társra akadt Szarvas, Bíró, Kerepeczky és Ábel személyében.
– A Szentesben nem az egyénieskedés volt a divat. Az erősségünk inkább a csapategységben rejlett, hiszen egy összetartó, baráti társaságról van szó. Így ha hibáztunk, vagy kevesebben voltunk, a nehéz szituációkban is ki tudtuk segíteni egymást. Ami viszont hiányzott, az az edzésmennyiség.

Több gyakorlás kellene ahhoz, hogy a következő szezonban előreléphessünk. Emellett pedig fontos lenne, hogy elkerüljék a gárdát a sérülések – sorolta a Legrand erősségét és gyengeségét Koncz.
A csapatban tehát van tartalék, amit hazai pályán a lelkes közönség előtt többször is bizonyítottak a játékosok.

– Ha a kupa- és bajnoki szereplést együtt nézem, akkor elmondhatom: azon kevés gárda közé tartozunk, amely az élcsoportban végzők közül az Aramist, a Kanárik együttesét és a Cső-Montage-t is legyőzte. A szurkolók rendszeresen nagy létszámban látogattak ki, a biztatásuk sokat jelentett. Ami pedig a jövőt illeti: az anyagi háttér adott, viszont hogy hogyan változik a keret, azt még nem tudom. Mindenesetre a 2004–2005-ös szereplés megismétlésére készülünk – jegyezte meg végül Koncz Zsolt.