Lezárták a Hősök erdejét
 Kiskapura várnak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-20 | Balázsi Irén

Békés megoldást sürget Füsti M. Lajos helyhatósági képviselő annak érdekében, hogy a szentesi Hősök erdejénél bejárót alakítsanak ki. A műszaki osztály illetékesei gyors intézkedést ígérnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jogosan tiltotta meg a ház tulajdonosa az átjárást az erdőbe. Fotó: Tésik Attila
Régebben minden nehézség nélkül bemehettek a szentesiek a Hősök erdejébe nemcsak a Kiss Zsigmond utca felől, hanem a Móricz Zsigmond utcai oldalról is. A Kertvárosban élők közül sokan az utóbbi bejárónál mentek az erdőbe, hogy lerövidítsék az utat. Ám a Móricz Zsigmond utcánál már hosszabb ideje nem lehet bejutni a ligetbe, mert barikád akadályozza az átjárást. A környék lakói Füsti M. Lajos helyhatósági képviselőnek jelezték a sérelmüket, aki az önkormányzatnál közérdekű bejelentést tett az ügyben. A képviselő úgy vélte: a Móricz Zsigmond utca 10. számú ház tulajdonosa, Kőrösi Árpád jogosan zárta le az útszakaszt, amely a saját portáján vezet. A mellette lévő terület viszont az önkormányzaté.

A polgármesteri hivatal megbízott műszaki osztályvezetője, Babos István a munkatársával, Czirok Jánosnéval, valamint a városi főkertésszel, Baloghné Berezvai Csillával helyszíni szemlét tartott. A képviselő kérésének megfelelően kitűzték az önkormányzati területen az átjáró helyét az említett ház és a mellette lévő ingatlan között. Akkor derült ki, hogy a város tulajdonában két méter széles sáv van, ám annak nagy részét sövényekkel, fenyőfákkal és tujákkal ültették be több évvel azelőtt. Ezeket a növényeket a két szomszédos ház lakói tartják rendben.
Kőrösi Árpád lapunknak korábban azt nyilatkozta, hogy ő eladná a városnak a portája szélén lévő aszfaltozott bejárót a Hősök erdejébe. A tárgyalások során azonban a szomszédja az esetleges vételi szándékát jelentette be a növényzettel beültetett közterületre.

A hivatal illetékeseinek véleménye szerint az nem lenne jó megoldás, ha a közterületről kiszednék a gondozott növényzetet. Az adásvétel szóba jöhetne, ám akkor a Móricz Zsigmond utca 10. számú háznál, ahol eddig is átjártak a környékbeliek, karókat kellene kirakni, hogy autóval ne hajtsanak be az erdő területére. A szakemberek azt javasolják: a magán- és a közterület egy részének felhasználásával alakítsák ki az erdőbe vezető átjárót. Még folynak a tárgyalások annak érdekében, hogy mindenki elégedett legyen az ügy lezárásával. Füsti M. Lajos képviselő azt mondta lapunknak: neki mindegy, melyik változatot valósítják meg, csak azt szeretné, ha senkinek sem sértenék meg az érdekeit. Hozzátette: minél előbb rendezni kell a dolgot, mert az erdőt nem lehet elzárni a lakosság elől.