Imádkoznak a szentesi Renátóért
 Minden ablakra nem tehetnek rácsot

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-18 | Balázsi Irén

Súlyos, életveszélyes állapotban van az a szentesi kisfiú, aki a negyedik emeleti lakásuk ablakából esett ki a betonjárdára. A szomszédok szerint igazságtalan lenne, ha a jog eszközeivel elmarasztalnák a családot, mert a kisgyermekes szülők elővigyázatossága ellenére is megtörténhet a baj.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A negyedik emeleti ablakból esett ki a négyéves kisfiú. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Kertváros egyetlen tízemeletes épületének földszintjén van egy élelmiszerbolt, ahol a csütörtök esti balesetről beszélgettek az asszonyok. Tiszta, rendes családnak nevezték annak a négyéves kisfiúnak, Renátónak a hozzátartozóit, aki – mint arról tegnapi lapunkban beszámoltunk – a negyedik emeleti lakásuk szobaablakából kizuhant az üzlet előtti betonjárdára. Tyityán László rendőr őrnagy, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályvezetője az eset kapcsán azt nyilatkozta lapunknak, hogy az édesanya a kisebb gyermekével volt elfoglalva, amikor a fiú egy plüssállatot vitt a bezárt ablakhoz, s a játékra állva kinyitotta azt. A forgó ablakszárny azonban megbillent, és akkor esett ki a gyermek.

A nevének elhallgatását kérő szomszéd elátkozottnak nevezte a Köztársaság utca 13. számú házat, mert annak nyolcadik emeletéről tavaly nyáron kiugrott egy fiatalember, aki életét veszítette.

A panelépületben a csütörtöki eset kapcsán lapunkhoz eljutott olyan hír is, miszerint egyes kisgyermekes szülők már azt fontolgatják, hogy el kellene költözniük onnan. A földszinti boltban a pult mögött álló Emike azt mondta érdeklődésünkre: ahol pici gyerek van, egy szempillanat elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Minden ablakra egyébként sem lehet rácsot tenni. Nagy igazságtalanság lenne szerinte, ha a történtekért meghurcolnák a fiúcska szüleit.

A Szentesi Rendőrkapitányság egyébként folytatja a vizsgálatot az ügy körülményeinek tisztázása érdekében. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, M. Toronykőy Márta tájékoztatása szerint eljárás indult ismeretlen tettes ellen, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A szegedi gyermekklinika intenzív osztályán lapunk érdeklődésére azt közölték: a szülők kérésére nem szolgálhatnak információval a kisfiú állapotáról. Más forrásból viszont úgy tudjuk, hogy súlyos, életveszélyes állapotban van Renátó.

Bekopogtattunk tegnap késő délelőtt a negyedik emeleti lakásba, amelynek ajtaja mellett két babakocsi is volt. Bentről gyereksírás hallatszott, majd a fiatalasszony nyitott ajtót, karon ülő csöppségével. Szemmel láthatóan megviselték az elmúlt órák történései, nem is kívánt beszélni az esetről. Annyit mondott maga elé meredve: „Ha Isten létezik, nem engedi, hogy elmenjen közülünk." Déltájt már a földszinti üzletben láttuk viszont az anyukát. Kért egy üveg ásványvizet, majd beletette a kerékpárja csomagtartójába. Emike szerint látogatni ment a szentesi kórházba, ahol a harmadik gyermeke fekszik betegen.