A negyedik emeletről zuhant ki a kisfiú
 A szentesi édesanya a fürdőszobában tartózkodott

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-17 |

Súlyos koponya- és lágyrészsérüléssel szállították tegnap este a szegedi klinikára azt a szentesi kisfiút, aki egy kertvárosi társasház negyedik emeleti ablakából esett ki a betonjárdára. A rendőrök ismeretlen tettes ellen indítottak büntetőeljárást kiskorú veszélyeztetése miatt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi Kertvárosban, a Köztársaság utca 13. szám alatti tízemeletes épület előtt tegnap este nyolc óra körül még ott volt a járdán a vértócsa. Lapunk érdeklődésére az egyik lakó elmondta: hét óra tájban az utca felől különös zajra figyelt fel. Kinézett az ablakon, és azt látta, hogy a földön, mozdulatlanul ott fekszik egyik lakótársuk kisfia. Az illető rögtön becsöngetett az anyukához, aki a fürdőszobában volt éppen. A szomszéd tudomása szerint az apa nem tartózkodott otthon, a harmadik gyermeküket látogatta meg a kórházban.

A Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Tyityán László őrnagy a helyszínen arról tájékoztatta lapunkat, hogy az egyik negyedik emeleti lakás ablakából esett ki a négyéves kisfiú, akire a hiperaktivitás jellemző. Az édesanya a kisebb gyerekkel foglalkozott, amikor megtörtént az eset. A rendőr őrnagy a helyszíni szemle végeztével azt is elmondta: egy plüssállatot vitt a kicsi az ablakhoz, s a játékra felállva kinyitotta azt. Ekkor billent meg, és esett ki az ablakon. Egy szemtanú elmondása szerint amikor a fiú lezuhant a betonjárdára, még felállt, és csak aztán esett össze. A mentőszolgálat súlyos koponya- és lágyrészsérülésekkel szállította a gyermeket a szegedi gyermekklinikára.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunkat arról tájékoztatta: a Szentesi Rendőrkapitányság megindította a büntetőeljárást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.