Kisteleki Dóra a Dominóba igazol
 Büszke a Szentessel elért bajnoki ezüstéremre

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-17 | Szélpál László

Kisteleki Dóra meghatározó tagja volt a bajnoki második és Magyar Kupa-bronzérmes Hungerit-Szentesi VK-nak. A múlt idő helytálló, hiszen a válogatott vízilabdás augusztus 1-jétől két éven át a Domino-Polo csapatát erősíti.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt héten felröppent a hír, mely szerint a Hungerit-Szentesi VK egyik legjobbja, Kisteleki Dóra eligazol a Kurca-parti klubból. A jól értesültek úgy tudták, nemzeti gárdánk játékosa a nagy terveket szövögető Domino gárdájában folytatja pályafutását. Igazuk lett...

– Mielőtt bárki is összehordana mindenféle ostobaságot, szeretném leszögezni: remekül éreztem magam a Szentesben, kiváló társakkal pólózhattam együtt, de elismeréssel szólhatok Kozák László trénerről és a Beleon Zsolt vezette klubvezetőségről is. A bajnoki ezüstérmet igen jó eredménynek tartom, büszke vagyok rá. Mégis váltottam, ennek pedig a fő oka: az iskola. Egyszer majd testnevelő tanárnő leszek, a suliból még két évem van hátra, ezért jobb, ha otthon, Pesten vízilabdázom. Leendő új együttesem nagy terveket szövöget, szeretne bajnok lenni. Két évre kötelezem el magam, de rajtam kívül a szintén válogatott, Valkay Ági is a telefonosoknál folytatja.

Dóra még nem búcsúzott el szentesi csapattársaitól, de erre, ahogy lesz lehetősége, okvetlenül szakít időt. Mély nyomokat hagyott benne az ott eltöltött időszak, pályafutásának fontos állomásaként tartja számon a Hungerit-Szentesi VK-t. Úgy gondolja, sokat fejlődött Szremkó Krisztáék társaságában.

A bajnoki finálét követően a válogatott tagjaként gőzerővel készül a július második felében Montrealban rendezendő világbajnokságra. Az elmúlt héten például Barcelonában járt a nemzeti gárda tagjaként, amellyel az olaszok, az oroszok és a spanyolok előtt megnyerték a négycsapatos viadalt.

– Nem akarok semmit előre elkiabálni, de úgy tűnik, kezdünk összeállni, elég jók leszünk, komolyan kell velünk számolni – jegyezte meg Kisteleki. – Az athéni olimpia nem sikerült számunkra a legfényesebben, a hatodik helynél többre, jobbra számítottunk. Bár nem lesz könnyű, a vébén be kell kerülnünk a négy közé. Ha meg már bent leszünk, ott bármi előfordulhat... Optimista vagyok.