Jutalmazták a pályázatírókat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-16 | Balázsi Irén

Összesen két és fél millió forint jutalmat osztottak ki Szentesen azok között, akik szabadidejüket feláldozva pályázatot írtak, s ezzel pluszforrást szereztek a városnak. A jutalmazottak tiszteletére fogadással egybekötött ünnepséget rendeztek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi önkormányzat és annak intézményei az év első felében 91 pályázatot nyújtottak be a különböző alapokra, és mintegy 2 milliárd 400 millió forint elnyerését célozták meg. Az elkészített munkák közül még 69 elbírálásra vár, 13 pályázatról viszont már kiderült, hogy nem nyer. Ami most bizonyos: a szentesiek 9 pályaművére közel négymillió forint támogatást ítéltek meg. A legtöbb pályázatot, összesen nyolcat, a családsegítő központ munkatársai készítették, de ezek sorsáról még nem döntöttek az illetékesek. A Klauzál Gábor Általános Iskola nyerte viszont az intézmények közül a legmagasabb összeget, 300 ezer forintot egyetlen pályázatával, a többi négyet eddig nem bírálták el az ítészek.

A hagyományoknak megfelelően az önkormányzat félévenként fogadással egybekötött ünnepségen köszönti a sikeres pályázatírókat. A minapi programon szó volt arról: a képviselő-testület határozatának megfelelően mintegy 2 millió 500 ezer forint jutalmat osztottak ki azok között, akik szabadidejüket feláldozva pluszforrást szereztek a városnak. Szirbik Imre polgármester elmondta: lát közöttük visszatérőket, de új arcokat is. Hozzátette, hogy jól jönnek a pályázaton nyert összegek, mert ezek hiányában nem sok pénz jutna a szakmai feladatok megoldására.

Egy várostervezőtől egyébként azt hallotta Szirbik: ha a benyújtott pályázatok húsz százaléka nyer, az jó aránynak számít. A polgármester azt mondta ennek kapcsán, hogy szomorú lenne, ha nem ötvenszázalékos lenne ez a mutató.