Internetes hírlevél Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-09 | Balázsi Irén

630 millió forint pályázati pénz érkezett a közelmúltban a szentesi térségbe. Az összeg egy részét korszerűsítésre, a többit pedig munkahelyek teremtésére fordítják.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megtanultak pályázatot készíteni a szentesi intézmények és vállalkozások, amelyeket az önkormányzat információkkal is segít. Szirbik Imre polgármester és Szűcs Lajos alpolgármester tájékoztatóján elhangzott: a regionális és a megyei fejlesztési tanácstól, valamint központi forrásból mintegy 630 millió forint támogatást nyert a szentesi térség. Az eredményesnek ítélt pályamunkák többsége kapcsolódik valamilyen módon a környezetvédelemhez, mert az európai uniós normák teljesítéséhez még sok mindent pótolni kell. Ide tartozik a szentesi csatornaprogram is, amelynek folytatására közel 400 millió forintot sikerült céltámogatásként kapnia a városnak.

A Frigó Kft.-nek mintegy 60 millió forintot ítéltek oda a területfejlesztési tanácsnál fagyasztott nyárspecsenye gyártására. Az összeghez a társaság hozzátette a saját forrását, és 172 millió forintért megkezdheti működését a sasliküzem, amely 60 dolgozót foglalkoztat. A piac bővülésével később akár második műszak is indulhat, így tovább csökkenhet a munkanélküliek száma a térségben. A Metalcom-R Kft. is újabb munkahelyeket teremt, hiszen az önkormányzattal való együttműködése révén több mint 20 millió forint támogatást nyert kapacitásának bővítésére.

A kistérséghez tartozó községek is kaptak támogatást a különböző pályázatokon. A nagytőkeiek az ivóvíz minőségének javítására 7,5 millió forintot, az eperjesiek az óvodai konyha átalakítására csaknem kétmilliót, a fábiániak több mint kétmilliót a belterületi utak, míg a szegváriak közel kétmilliót a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására, valamint négymilliót egy erőgép beszerzésére.

A szentesi önkormányzat internetes újsággal is segíti a vállalkozókat, hogy hozzájussanak a legfrissebb információkhoz. A www.szentes.hu/invest weboldalon bárki megtalálhatja a hírlevelet, ahol díjtalanul veheti igénybe a legkülönbözőbb szolgáltatásokat.