Somogyi döntött: Újpest
 Argentínában junior-világbajnokságot szeretne nyerni

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-03 | Szélpál László

Hosszú hetek óta rebesgetik már Szentesen, hogy a Legrand saját nevelésű pólósa, Somogyi Balázs elhagyja szülővárosának csapatát. A feltételezésből tegnap valóság lett: a 20. születésnapját augusztus 1-jén ünneplő játékos két évre az Újpesthez kötelezte el magát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Somogyi Balázs (jobbról a második) sokáig vacillált, mire aláírt az Újpesthez. Fotó: Vidovics Ferenc
Legutóbb kedden beszéltünk Somogyi Balázzsal. Akkor még nem tudta megmondani, hogy marad-e a Szentesben, vagy elfogadja az Újpest ajánlatát. Csütörtök délelőtt meghozta döntését.
– Kétéves szerződést kötöttem az Újpesttel – árulta el a nyurga pólós. – Úgy gondolkodtam, Pesten jobban szem előtt leszek; új edzőm, Petrovics Mátyás személye garancia számomra a fejlődésre, meg aztán az sem elhanyagolandó szempont, hogy így több időt lehetek együtt a fővárosban tanuló barátnőmmel.

Nem titok, Balázst szerette volna leigazolni a bajnoki bronzérmes Szeged Beton VE is.
– Korrekt, jó ajánlatot kaptam a szegediektől is, az edző személye is vonzó volt, mégis az Újpestet választottam. Nagyon nehéz döntés volt, sokáig vacilláltam. Még azt sem mondanám, hogy a lilák több pénzt kínáltak volna. De nem szeretnék magyarázkodni, így döntöttem és kész.
Somogyi tehetségére már régóta felfigyeltek. Nem most robbant be az érdeklődés középpontjába, hiszen már öt éve bemutatkozott az OB I-ben, arról nem is beszélve, hogy 2001-ben az ifjúsági Euróba-bajnokságot nyert nemzeti gárda tagja volt, 2003-ban ezüstérmes lett az ifi Eb-n, tavaly pedig bronzérmet szerzett a junior Eb-n. Ebben az esztendőben is volt sikerben része: a Legrand-Szentesi VK-val Komjádi-kupagyőztes lett!

– Sikeréhségem semmit sem csillapodott, az októberi, Argentínában rendezendő junior-világbajnokságon aranyérmet akarok szerezni! Az Újpesttel pedig a borzasztóan erős magyar bajnokságban ott kell lennünk a négy között. A lilák legutóbb a hatodik helyen zártak, de azóta érkezett a gárdához az olimpiai bajnok Varga Tamás és Regős Áron Olaszországból, Pelle Balázs a Fradiból, és merem remélni, hogy én is erősítést jelentek majd. Persze, ehhez lényegesen jobban kell pólóznom, mint a legutóbbi bajnokságban.


Akármikor visszajöhet

A Legrand-Szentesi VK-nál természetesen sajnálják, hogy elveszítették egyik legjobbjukat, de tudomásul veszik a remek adottságú vízilabdás döntését.
– Kétségtelen, hogy Balázs számára nagy előnyökkel járhat, hogy az Újpestben folytatja pályafutását, másrészt viszont vannak benne buktatók is – kommentálta Somogyi „lépését" Beleon Zsolt klubelnök. – Abban ugyanis biztos lehet, hogy a megerősödött liláknál egyenletesebb teljesítményt kell nyújtania, mint azt tette a legutóbbi bajnokságban nálunk. Szentes elveszített egy kiváló tehetséget, de merem remélni, hogy az Újpest és majdan a válogatott meghatározó játékost nyert személyében.