Összefogás a virágtépők ellen
 A lakosság segítségét kéri a rendőrség

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-02 | Blahó Gabriella

A szentesi nyomozók a lakosság segítségét kérik annak érdekében, hogy minél hamarabb elfoghassák a virágtépőket. A rendőrök figyelik a közterületeket, mert szeretnék tetten érni a garázdákat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi városháza előtti oszlopok virágait is megtépkedték. Fotó: Bíró Dániel
A ládákból kitépett virágokat a rongálók a tetthelyen hagyják, ezek a bűnjelek így nem segítenek sokat a nyomozásban. Valódi előrelépés az lenne, ha a tetten érnék a rongálókat – véli Tyityán László őrnagy. A bűnügyi osztály vezetője és csapata a polgármester feljelentését követően munkához látott, és először a korábbi garázdaságok elkövetőit hallgatta meg.

A feljelentés után az önkormányzat újabb virágokat tett ki az Eszperantó hídra. Csupán három napig maradtak épen a növények, újra a Kurcába dobálták azokat.

A néhány ezer forint értékű növény mellett napi tizenkét órában nem állhat rendőr – mondja Tyityán –, az egyetlen célravezető mód a felderítésben az, ha a lakosság segít. A kapitányság elöljárója azt kéri a szentesiektől, járjanak nyitott szemmel, s ha virágtépésen érnek bárkit, jelezzék a rendőrségen. A csongrádi úti körforgalomnál tövestől vették ki ismeretlenek a növényeket, kiemeltek két friss ültetésű tiszafát a ligetből, a városháza mellett felállított virágoszlopok is áldozatul estek ismeretlen tetteseknek. Az őrnagy szerint elképzelhető, hogy az elkövetők szeretik magukra felhívni a figyelmet, nem egészen jó humorérzékkel megáldva, tréfának szánják a virágtépést.

Az ismeretlen virágtépőket feljelentő polgármester határozottan fogalmazta meg véleményét: aki vagány, álljon ki – mondta. Szirbik Imre utalt a szólásra, mely szerint, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet... Elmondta, az önkormányzat sokat áldoz azért, hogy ez a város szebb, komfortosabb, tetszetősebb legyen, s ennek a folyamatnak fontos eleme a város egyre több terén és utcáján látható virágdísz. Szirbik szerint a közvélemény joggal várja el, hogy az elkövetők nyíltan feleljenek tetteikért.