Vidumanszky perli a Legrand-Szentest

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-02 | Imre Péter

Vidumanszky Lászlót Berki András váltotta a Legrand-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapatának a kispadján. A trénertől azonban a klub nem tudott békében, közös megegyezéssel elválni – az ügy a megyei munkaügyi bíróságon folytatódik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vidumanszky László a 9.-ről a 7. helyre lépett előre a Legrand- Szentesi VK-val, mégis távoznia kell a klubtól. A döntést az anyagiakkal indokolta az egyesület vezetősége, ezért bontották fel azonnali hatállyal a tréner még élő – tavaly két évet írt alá – szerződését. Mindkét fél szeretett volna békében, közös megegyezéssel elválni a másiktól – ez azonban nem sikerült:

– Megpróbáltam elfogadni a kialakult helyzetet, nem volt könnyű – árulta el Vidumanszky László. – A megegyezésre törekedtem, több javaslattal éltem, a klub vezetői választhattak volna az alternatívák közül, nem tették. Ebben az ügyben egyértelműen pénzről van szó – a konkrét összegről nem szeretnék beszélni –, abba is belementem volna, hogy ne azonnal fizessenek, hanem később, esetleg részletekben, megállapodás szerint, de hiába volt minden.

Az illetékesek – Beleon Zsolt elnök tolmácsolta a vezetőség határozatát – mereven ragaszkodtak döntésükhöz, a munkaviszony azonnali hatállyal történő felbontásához és az anyagiak terén sem közeledtek álláspontjaink. Megértem a klubot, a nehézségeit, de a saját érdekeimet is védenem kell. Ezt pedig ők értsék meg. Ezért ügyvédi konzultáció után valószínűleg jogi útra terelem az ügyet és a Csongrád Megyei Munkaügyi Bírósághoz fordulok jogorvoslatért. Ez az egész nem korrekt és keserűséggel tölt el, hogy ilyen körülmények között búcsúzom Szentesről.

A szakember még elmondta: ő nem kíván az újságon keresztül hadakozni, háborúzni a Szentesi VK-val, viszont ha megkérdezik, elmondja a véleményét. Így tettünk. A következőket viszont faggatózás nélkül mondta: „Nekem tiszta a lelkiismeretem. A tőlem és a csapattól elvárt teljesítményt letettem az asztalra, nincs okom a szégyenkezésre. Másoknak viszont a tükörbe kellene nézniük..."


Szerződés szerint

– Sajnálom, hogy nem bírtunk megegyezni Vidumanszky Lászlóval – mondta el érdeklődésünkre a másik fél, Beleon Zsolt, a Szentesi VK elnöke –, jobb lett volna barátságban elválni. Az álláspontjaink csak minimálisan közeledtek egymáshoz a megbeszélések során, s ez nem felelt meg az egyesületnek. Tudom, hogy jogi útra kívánja terelni az ügyet, ehhez csak annyit fűzhetek hozzá: a szerződésben foglaltak szerint – az összegről, a részletekről nem nyilatkozhatok – jártunk el.