Sasliküzemet épít a szentesi Hungerit
 Negyven munkás dolgozhat az új egységben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-02 |

Tovább bővül a szentesi Hungerit: a cégcsoporthoz tartozó Szentes-Frigo Kft. területén sasliküzem épül. Az új egység egyelőre közel negyven embernek ad munkát, a létszámot azonban a tervek szerint emelik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A közel ezerötszáz főt foglalkoztató Hungerit Rt. tovább bővül. A cégcsoporthoz tartozó Sz entes-Frigo Kft. az eredeti profilhoz közel álló egységet készül üzemeltetni az Attila úton. Egy már meglévő épület átalakításával jön létre az új élelmiszer-ipari üzem, melynek a jövő héten lesz a műszaki átadása. A sasliküzemben közel negyvenen vállalhatnak első körben munkát, de a vállalat tervei között szerepel a létszámbővítés.
A Hungerit közel kétszáz kereskedelmi partnere révén harmincöt országba szállít, évente negyvenezer tonna baromfihúst dolgoz fel.
A saslikot hagyományos receptúra szerint bárányhúsból készítették, ám az ételnek többféle változata is ismert. A szentesi vállalat pulykából állítja elő, a tervek szerint a későbbiekben sertéshúsból is. Az újonnan épülő üzemben készült saslikkal a cég külföldi piacokat céloz meg, Hollandiába, Németországba, Belgiumba szállít majd először.