Berki váltja Vidumanszkyt
 Somogyi még nem döntött a Szentes és az Újpest között

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-01 | Szélpál László

Hiába lépett előre a bajnoki táblázat 9. helyéről a 7.-re a Legrand-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata, az edzői kispadon mégis változás következett be: Vidumanszky Lászlót a gárda eddigi meghatározó játékosa, Berki András váltja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem sokan számítottak arra, hogy a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának edzői posztján változás következik be. Elvégre Vidumanszky László az elmúlt nyáron újabb két esztendőre szóló szerződésre kanyarította szignóját. A munkájába nem lehetett belekötni, hiszen egymás utáni két kilencedik hely után a 2004/2005-ös évadban a hetedik helyre vezette előre Szabó Nándorékat. Mégis távoznia kellett – idő előtt.

Elválnak útjaik

– Előre szeretném bocsátani, hogy Vidumanszky László szakmai munkájával semmi bajunk, azt kimondottan jónak minősítettük – jelentette ki Beleon Zsolt klubelnök. – A problémánk abból fakad, hogy anyagiak tekintetében nem állunk valami jól. Sőt a költségeinkhez képest gondot okozott volna az edző további fizetésének előteremtése. Nagyon sajnáljuk Lacit, de a klub jövőjének anyagi biztosítása érdekében muszáj volt az elnökségnek meghoznia döntését. Az viszont még kérdéses, hogy milyen módon válnak el útjaink volt edzőnktől.

Igen, Vidumanszkyról már múlt időben lehet fogalmazni, hiszen, Berki András személyében már meg is találták az utódját.
– Elvesztettünk egy kiváló centert, de reméljük, nyertünk egy tehetséges, sokra hivatott trénert – folytatta a klub első embere. – Andris nem játékos-edzőként dolgozik majd, kizárólag a szakmai munka irányítása lesz a feladata. Szóban már megállapodtunk, a héten aláírásunkkal is szentesítjük egyezségünket, amely egyelőre egy évadra szól majd.
Berki Andrást – aki idén március 4-én játszotta 300. OB I-es meccsét a Szentesben – váratlanul érte a felkérés. Úgy tervezte, egy évet még biztosan lehúz játékosként a vízben, aztán jöhet az edzői hivatás.

Tíz napig gondolkodott

– Az élet teljességgel kiszámíthatatlan – mondta minden idők egyik legjobb szentesi centere. – Tíz nap gondolkodási idő után bólintottam rá a felkérésre. Szeretném kijelenteni: nem fúrtam meg Vidut, kimondottan jó kapcsolatban álltunk egymással, felkészült, kiváló edzőnek tartottam, és tartom a jövőben is. Akárcsak régebbi trénereimtől, tőle is sokat tanultam, be szeretném bizonyítani, hogy jó tanítványnak bizonyultam. Úgy gondolom, ha sikerülne megtartani a 7. helyünket, az bravúrnak minősülne.

Beleon elnök arról is tájékoztatta lapunkat, majdnem biztos, hogy sikerül együtt tartani a gárdát. Az együttes zömét még érvényes szerződés köti a csapathoz, csak Szabó Tamásnak és Szebeni Zoltánnak járt le a szerződése. Velük valószínűleg sikerül megállapodni, ellenben erősen kérdéses, hogy Somogyi Balázs marad-e a Szentesben.

Balázs dilemmája

– A vezetőktől kértem még néhány nap türelmi időt – válaszolta érdeklődésünkre a bő válogatottkeretbe is meghívott tehetséges 19 esztendős pólós. – Nem titok, az Újpest nagyon szeretne megszerezni, de ugyanakkor a Szentes is ragaszkodna hozzám. Még nem döntöttem.
Somogyi sorsa tehát még bizonytalan, az viszont egészen biztos, hogy a legrandosok július 18-án kezdik el a felkészülést.