Uniós díszzászlót kapott Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-30 | Balázsi Irén

Az Európai Parlament díszzászlajával ismerték el Szentes lakosságának az európaiság eszméjének megismertetése érdekében évek óta végzett kiemelkedő tevékenységét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentes városa az ország uniós csatlakozása előtt is sokat tett az európaiság eszméjének megismertetéséért. Nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánult a Kurca-partiak közvetítő szerepe a népek békés egymás mellett élése érdekében. A romániai forradalom, később a balkáni háború idején Szentesről is vitték a segélyszállítmányokat a harcok dúlta vidékeken élő családok megsegítésére. Békeidőben pedig a különböző nemzetek kultúráinak kölcsönös megismeréséért, a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítéséért tevékenykedtek a helybeli intézmények, szervezetek és magánszemélyek.

Az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottsága a napokban küldött értesítést arról, hogy értékelte a településeknek az európaiság érdekében kifejtett erőfeszítéseit. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint az EP díszzászlaját ítélték meg Szentesnek. Ez azért számít jelentős elismerésnek, mert a különböző országokból összesen csak húsz város kapja meg ugyanezt a rangos díjat. A díszzászlót egyébként ősszel hozzák el a Kurca-parti településre az Európai Parlament képviselői.