Habtól volt vidám a nyári nap
 Szezonnyitó strandpartit rendeztek Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-30 | Blahó Gabriella

Először rendezett szezonnyitó strandpartit Szentes a ligeti fürdőben. A szabadidőközpontnak vasárnap több ezer vendége volt, a gyermekek napján mindenki ingyen mehetett be. A csodálatos napsütésben a fürdőzés mellett számtalan program várta a város lakóit.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Folyamatos telt ház a szentesi ligeti fürdő csúszdáján Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi fürdőt megközelíteni már tegnap kora délelőtt sem volt egyszerű, a strand területén egyszerre ezerötszáz vendég élvezhette a nyár örömeit. A szabadidőközpont valamennyi szolgáltatásával csalogatja immár a látogatókat, a szentesi fürdő minden kétséget kizáróan szinte teljes mértékben azt a formáját hozza, melyet a város vezetői elképzeltek. A korszerű és kényelmes komplexumban vasárnap rendezték a szezonnyitó partit – ez a nap a gyermekek napja volt. A családok legkisebb tagjainak szóló ünnepen ingyenes volt a belépés a strand területére, ezért feltehetően majdnem mindenki ott volt, aki csak egy kicsit is kötődik a város legvonzóbb turisztikai helyszínéhez. Délelőtt sportversenyeken indulhattak a bátrak és erősek. A strand mellett a szentesi lábtenisz és szabadidő sportklub rendezett amatőr és profi országos lábteniszbajnokságot, a versengés tétjét a résztvevők a lehető legkomolyabban vették.

A medencében való pancsolás és napfürdőzés közben a Szivárvány művészeti iskola jóvoltából kézműves foglalkozásokon origamit, csutkababát és egyebeket lehetett készíteni sátor alatt, rögtönzött lelátóról a Pro Humanum egyesület lovagi tornáját figyelhették a kíváncsiak. A minigolfpályát ezen a vasárnapon avatták az első versenyzők, a dobókockák, várak és bohócfigurák között a legkisebbek is találtak a maguk számára vonzó játékot hűs fenyők árnyékában.

Fergeteges nyüzsgés volt ezen a napon a strandon, sokan várták a habpartit a meleg vizes medencében. A szervezők délutánra időzítették a Seress Formáció koncertjét, a fivéreket a Bojtorján együttes követte – az előbbi zenekar jól ismert és nagyon népszerű a szentesi közönség előtt, míg az utóbbit hosszú évek óta újra lehetett látni és hallani a dél-alföldi városban. Vasárnap a szokásosnál több úszómester vigyázta a medencék környékét, a csúszda volt most is az egyik legnépszerűbb eleme a ligeti fürdő kínálatának.