Megyei gyereknapi vidámságok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-30 |

A gyerekekről szólt az elmúlt hét vége a megyében: Makón, Vásárhelyen, Szentesen és Csongrádon a kisebbek és nagyobbak együtt ünnepeltek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vidám, színes városi gyermeknapot rendezett szombaton a vásárhelyi gyermek és ifjúsági önkormányzat, a polgármesteri hivatal, valamint az Osváth Béla Kht. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki találhatott a maga számára érdekes programot. Míg a kicsik bőszen rajzoltak, festettek, vagy bujkáltak a mini sátrakban, addig a nagyobbak inkább a színpadi produkciókra figyeltek. A világot jelentő deszkákon ugyanis felléptek város nép- és modern táncosai, bábcsoportok, sportolók. A gyerekek számára talán a legérdekesebbnek mégis az aszfaltrajzverseny bizonyult, s az a lehetőség, hogy „kipróbálhatták" a mentő-, a rendőr- és a tűzoltóautókat.

Ezer tölcsérbe töltött hideg édesség fogyott el a szentesi Damjanich-iskolában szombaton a városi gyermeknapon. Reggel nyolctól délután négyig a tanításhoz szokott intézményben a gyerekek mindent megkaptak, amiről csak álmodtak: volt játék, móka, kacagás. Kézművesek utcája, sportversenyek, előadások, koncert várta a város gyermekeit, akik ugrálóváron is kitombolhatták magukat. A helyi vállalkozók jóvoltából kétszáz kilogramm kenyéren harminc kilogramm margarin és hetven kilogramm felvágott, valamint a szülők adományaként paprika, paradicsom és uborka oltotta a szórakozás hevében támadó éhséget.

A bokrosi művelődési házban már szombaton megkezdődtek a gyermeknapi programok. A helybeli apróságokon kívül csongrádi gyerekek is részt vettek a rendezvényen. Ők egy kerékpártúra keretében bicikliztek ki a bokrosi pusztába, ahol bográcsban főtt ebéddel várták a megéhezett túrázókat. Délután a Babuczi színház mesejátékán szórakozhattak az egybegyűltek. Vasárnap délután a csongrádi művelődési központban folytatódott a gyermekek ünnepe, amelyen a Tekergő Játszótér játékait próbálhatták ki kicsik és nagyok. A Fő utcai színpadon a Pink Ananász együttes Ajándék meseországból című műsora nyűgözte le a csöppségeket, akik nagyot néztek a program záróakkordjaként fellépő Langaléta Garabonciások vásári komédiáján.


Makón a Hagymaház környéke telt meg kacagással, gyermekzsivajjal vasárnap. A kicsiket számtalan játék, mókás vetélkedő és bemutató várta a téren, de volt térzene és bábszínház is, koncerttel pedig Szandi és Hevesi Imre szórakoztatta az apróságokat, akik jégkrémet is kaptak ajándékba.