Ma 18 órakor (Sport1): Hungerit–Dunaújváros döntő
 Egyenlíthet a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-26 | Szélpál László

A női vízilabda OB I két győztes meccsig tartó fináléjának első felvonását a címvédő Dunaújváros nyerte. Annak ellenére, hogy a mai (18 óra), második ütközet helyszíne a budapesti Hajós-uszoda lesz, egyenlíteni szeretne a Hungerit-Szentesi VK.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Most akkor ez hogy is van? A női pólódöntő második találkozóján a Hungerit-Szentesi VK Budapesten fogadja pályaválasztóként a Dunaújvárosi Főiskola csapatát? Igen.

– Azért mentünk bele a helyszín változásba, mert női bajnoki vízilabda-mérkőzést még sohasem közvetített a televízió – magyarázta Kozák László, a Szentes edzője. – A Sport1 jelezte, hogy szívesen műsorra tűzné a meccset, egy feltétellel: ha azt Budapesten rendezik. Rajtunk aztán ez nem múljék! Meg különben is, a tapasztalatok szerint, számunkra nem jelent különösebb előnyt a hazai medence. Itt volt például a bajnoki elődöntő: a háromból kétszer a fővárosban győztük le a Domino-Polót. Úgy vettem észre, idegenben valahogy felszabadultabban tudunk játszani.

Így volt ez a finálé első, hétfői meccsén is. Az utolsó negyed elején két gólt szerezve 7–7-re alakították az eredményt Hegedűsék.
– Ráadásul előnyhöz jutottunk. Ha azt értékesítjük, ki tudja, mi a meccs vége... – vette vissza a szót a tréner. – Persze az is az igazsághoz tartozik, hogy az elmúlt heti megerőltető menet miatt a hajrában látszott a lányokon a fáradtság, ennek következtében kaptunk négy szerencsétlen, elkerülhető gólt.

Most viszont bármi megtörténhet, ebben természetesen benne van az is, hogy a pontvadászatban eddig még százszázalékos Dunaújváros kikap a Hungerittől.

– Mi más lehetne a célunk, minthogy kiharcoljuk a mindent eldöntő harmadik összecsapást – közölte a szakember. – Igaz ugyan, hogy Tóth Andi ujja továbbra is fáj, Kisteleki Dóri térde is sérült, Szremkó Szuszi vállízülete is volt már jobb állapotban, mégis szentül hiszem, hogy nem verhetetlen az Újváros.