Újra virágok a Kurcában
 Vandálok áldozata lett a sok palánta

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-25 | Balázsi Irén

Megint a Kurcába dobálták a virágokat, amelyeket a hídon lévő ládákból szedtek ki ismeretlenek Szentesen. A város polgármestere tegnap rendőrségi bejelentést tett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Baloghné Berezvai Csilla főkertész hűlt helyét lelte a virágpalántáknak. Fotó: Vidovics Ferenc
Kitépték az összes palántát a Kurca liget melletti fahídjára helyezett virágládákból. Mint arról lapunkban beszámoltunk, Baloghné Berezvai Csilla szentesi főkertész tájékoztatása szerint százhúsz palántát ültettek el, ezek között volt paprikavirág és szúnyogriasztó. Sőt: még a ládákat is rögzítették a híd korlátjához, hogy meghátrálásra késztessék a feltehetőleg feltűnési viszketegségtől szenvedő rongálókat. Erről a helyről ugyanis tavaly többször is kiszedték a virágokat, s akkor az eset közfelháborodást váltott ki Szentesen. Ám a mostani tett alapján feltételezhető: egyesek sportot űznek abból, hogy bosszúságot okozzanak. Vagy egyszerűen csak jó heccnek, brahinak szánják a dísznövények kitépését.

Az elmúlt évi „forgatókönyvnek" megfelelően ugyanis a negyven ládából az összes virágot kihúzták, és a Kurcába dobták. Szirbik Imre polgármester mindenesetre nem hagyta ennyiben a dolgot, feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Lapunktól értesült a történtekről Tyityán László rendőr őrnagy. A bűnügyi osztályvezető azt mondta: ha eljut hozzájuk a polgármester feljelentése, akkor megteszik a szükséges intézkedéseket. Akárcsak tavaly, amikor sikerült megtalálniuk azokat, akik kitépték a ládákból a virágokat, eltulajdonították az öntözőrendszert és megrongálták a padokat.