Szentesen nem csak a szúnyogokat riasztják
 A virágládákat is védik

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-24 |

A Kurca liget melletti fahídjára negyven ládába ültettek az idén virágokat Szentesen. Az elmúlt években is szépítették a városellátó intézmény munkatársai az Eszperantó nevet viselő hidat, ám örömükbe üröm is vegyült. Lapunkban annak idején beszámoltunk arról, mennyire felháborodtak a jóérzésű szentesiek, amikor hűlt helyét lelték a hídra kirakott egynyári növényeknek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szúnyogriasztó virágok hátha elriasztják a tolvajokat is. Fotó: Tésik Attila
A Kurca liget melletti fahídjára negyven ládába ültettek az idén virágokat Szentesen. Az elmúlt években is szépítették a városellátó intézmény munkatársai az Eszperantó nevet viselő hidat, ám örömükbe üröm is vegyült. Lapunkban annak idején beszámoltunk arról, mennyire felháborodtak a jóérzésű szentesiek, amikor hűlt helyét lelték a hídra kirakott egynyári növényeknek. Baloghné Berezvai Csilla főkertész tájékoztatása szerint tavaly háromszor ültettek a ládákba virágokat.

Akkor nem a piacra vitték a tolvajok a palántákat, de még csak nem is a saját kertjük díszeinek szánták azokat. Egyszerűen kitépték a palántákat a ládákból, és beledobták a Kurcába. Fiatalok csínytevésének könyvelték el e megnyilvánulást a helybeli illetékesek.

Megint vannak dísznövények a kis fahíd mindkét oldalán. A ládákat azonban most oda is rögzítették a korláthoz. Ettől azt várják, hogy meghátrálásra készteti a randalírozó ifjakat. A ládákba egyébként százhúsz tő paprika- és szúnyogriasztó virágot ültettek. Utóbbiak talán elriasztják a környezetükre igénytelen embereket is attól, hogy tönkretegyék azt, amiben mások egész nyáron gyönyörköd(né)nek.