Jól hajrázott a címvédő
 A negyedik negyed elején még reménykedhetett a Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-24 | Szélpál László

Akárcsak egy évvel ezelőtt, a mostani bajnoki döntőt is a Dunaújvárosi Főiskola és a Hungerit-Szentesi VK vívta a női vízilabda OB I-ben. A két győztes mérkőzésig tartó párharc első felvonása a címvédő Duna-partiak sikerével ért véget. Folytatás csütörtökön.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dunaújváros–Hungerit-Szentesi VK 11–7 (2–2, 2–1, 3–2, 4–2)
OB I-es női vízilabdadöntő, első találkozó. Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Szentgyörgyi, Erdős.
Dunaújváros: Tóth II A. – Erdős, Benkő N., PRIMÁSZ 1, BUJKA 1, ZANTLEITNER 3, Brávik F. 1. Csere: Poszkoli, Benkő T. 2, Bódi 2, Szűcs 1. Edző: Mihók Attila.
Szentes: Döme – Győri 2, Sipos 1, Kisteleki 1, Molnár A., SZREMKÓ 1, TÓTH I A. Csere: Dalmády Sz., Szabó X. 1, Huszka 1. Edző: Kozák László.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/5. Négyméteresből: 1/1, ill. –.
A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Dunaújvárosi Főiskola javára.

Fotó: Vidovics Ferenc
Ismétlődött a múlt. Akárcsak a mostani fináléban, az egy évvel ezelőttiben is a Dunaújvárosi Főiskola és a Hungerit-Szentesi VK találkozott. Akkor a Duna-partiak 3–0-ra (9–5, 12–7, 11–9) biztosan szerezték meg az aranyérmet. Ezúttal is Primász Ágnesék számítottak esélyesnek, de ahogyan Kozák László, a szentesiek trénere fogalmazott: „Mi már teljesítettük a célunkat, felszabadultan játszhatunk. Veszíteni valója az újvárosiaknak van, emiatt a tét az ő vállukat nyomja".

Nem bizonyult rossz jósnak a Hungerit trénere, hiszen a bajnokságban négy éve veretlen hazaiak nem tudtak meglépni a szentesiektől. Az első két negyed kiegyenlített játéka után csak a harmadik hét percben tettek szert kétgólos vezetésre (5–3, 6–4, 7–5). A záró felvonás első perceiben szárnyaltak a vendégek, Szremkó akciógólja még csak a szépítésre volt elég, azonban Kisteleki előnytalálata már a döntetlent jelentette, 7–7.

Csakhogy Sipos kipontozódott, és az addig remekül pólózó Tóth I Andrea sérült keze sem bírta tovább. Az elmúlt heti, Domino-Polo elleni elődöntő fáradalmai ekkor kiütköztek a lányokon, így nem volt meglepetés, hogy a hajrát jobban bírták erővel a vetélytársánál magabiztosabb dunaújvárosiak, 11–7.

Kozák László: – Bennünk volt még az elmúlt hét fáradtsága, csütörtökön szorosabb meccset játszunk majd. Semmi nem veszett még el, tovább harcolunk az aranyért.

A döntő második összecsapását csütörtökön Budapesten, a Hajós Alfréd uszodában 18 órakor rendezik. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Faragó Tamás, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 19 fős kerettel készül a júliusi montreali világbajnokságra. A Hungerit-Szentesi VK együtteséből Szremkó Krisztinára, Győri Eszterre, Kisteleki Dórára és Tóth I Andreára számít a szakember.