Szükség lenne az illemhelyre
 Eltűnt a potyogtatós a szentesi ligetből

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-23 | Balázsi Irén

Egy mobil illemhely felállítását tervezi a városellátó intézmény a szentesi ligetben a nyári hónapokra. Erre azért van szükség, mert senki sem vált jegyet az uszodába, hogy ott végezze el a dolgát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A ligetben elkelne egy nyilvános vécé Illusztráció: Tésik Attila
A szentesi liget szégyene volt az az árnyékszék, amely a családsegítő központ és a múzeum között bűzlött évtizedek óta. A potyogtatós illemhelyet még a télen lebontották, amikor a szociális intézmény épületére a világhálón figyelt fel egy külföldi befektető. Nos, az illető a helyszínen is meg akarta nézni a családsegítő intézetként működő egykori úttörőházat. A vendég érkezése előtt lebontatták a városházi illetékesek a minden komfortot nélkülöző építményt. Senki sem sírja vissza, annyi bizonyos.

Hiányzik viszont a ligetből egy korszerű illemhely, amelyet igénybe vehetnének a sétálók, a padokon pihenők, és nem utolsósorban a játszótérről a gyerekek. Ők azért nem váltanak belépőt az uszodába, hogy dolgukat végezzék. Két lehetőség adódik számukra: elbújnak a bokorban, esetleg bekéredzkednek a ligeti intézményekbe. Az ottani dolgozók ellenben jogosan mondhatják, hogy őket nem „vécés néni" státusban foglalkoztatják a munkahelyükön.

A városellátó intézmény vezetője, Varga Sándor lapunknak azt nyilatkozta, valóban keresni kell a megoldást a probléma orvoslására. Elmondása szerint egy-két héten belül meg is valósulhat a korábbi tervük. Eredetileg ugyanis május 1-jétől szerettek volna elhelyezni a ligetben egy mobilvécét, amelyet a szezon végéig, szeptember 30-áig igénybe vehettek volna a helybeliek és a turisták. Eddig azonban még nem sikerült olyan illemhelyet találni, amely kibírja a vandálok ütéseit. Ez azért is lényeges szempont, mert bérelni akarja az önkormányzat a korszerű vécét. Ha azt megrongálva kapja vissza a tulajdonos, akkor az okozott kárt is megtérítteti a bérleti díjon felül. A városellátó intézménynél azt tervezik: a játszótér és a teniszpálya közötti területen jelölik majd ki a mobilvécé helyét.