Kisteleki aranygólja döntött

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-23 | Szélpál László

Hihetetlen izgalmakat hozott a női vízilabda OB I elődöntőjének utolsó, ötödik csatája a Domino-Polo és a Hungerit-Szentesi VK között. A kétszer háromperces hosszabbítás sem hozott döntést, a „hirtelen halált" viszont a Csongrád megyeiek élték túl. Következhet a fináléban a Dunaújváros.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Domino-Polo–Hungerit-Szentesi VK 8–9 (3–1, 2–3, 1–1,
1–2, 1–1, 0–0, 0–1)
OB I-es női vízilabda-elődöntő, ötödik találkozó. Budapest, Kőér utcai uszoda, 200 néző. Vezette: Vojvoda, Madarasi.
Domino: HORVÁTH P. – Tóth I., GYÖRE A. 2, TÓTH L. 2, IPACS 2, Kiss, Szentkereszti 1. Csere: Péteri, Tomaskovics, Beck, Porvay 1. Edző: Györe Lajos.
Szentes: Döme – GYŐRI E. 2, Sipos 2, KISTELEKI 1, Molnár, SZREMKÓ 1, TÓTH A. 1. Csere: Dalmády Sz., HEGEDŰS 2, Huszka. Edző: Kozák László.
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 9/1. Négyméteresből: 2/2, ill. –.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Hungerit-Szentesi VK javára.

A mindent eldöntő ötödik összecsapás előtt a negyedik meccset nyerő Hungerit volt lélektani előnyben, viszont a hazai medencét figyelembe véve a Domino. Az első percekben a hazaiak a kezdést követően kaptak gyorsan két négyméterest, amit természetesen ki is használtak. A kétgólos hátrány ellenére a szentesieknek eszük ágában sem volt összezuhanni – előbb Győri szépített, majd a második negyedben Sipos duplájának, valamint Szremkó értékesített előnygóljának köszönhetően minimálisra faragták a hátrányt, 6–5.

Igen ám, de a fordulást követő első percben Sipos begyűjtötte a harmadik kiállítását is, így rá a folytatásban csak mint szurkolóra számíthatott a Csongrád megyei hölgykoszorú. Mégsem tudott elhúzni a Domino, Hegedűs után Győri is hatalmas átlövéssel (7–7) jelezte a fővárosiaknak, adják föl abbéli reményüket, hogy ők kerülnek a fináléba.
A ráadás első három percében itt is, ott is egy-egy akciógólt jegyezhettek fel a krónikások, előbb Hegedűs, majd a másik oldalon Tóth Lilla talált be, 8–8. Nem akart befejeződni a hatalmas csata, a hosszabbítás második felvonásában a csapatok kizárólag a biztonságos védekezésre ügyeltek.

Csakhogy mindkét együttes nem kerülhetett a döntőbe, oda csak az egyikük volt hivatalos. No de melyikük? A választ az aranygólig tartó „hirtelen halál" volt hivatott megadni. És ekkor csodát látott a Kőér uszoda nézőserege. Bocsánat a kifejezésért, de nincs rá jobb szó, a szentesiek hülyére vették a fővárosiakat. A meccs napjának délelőttjén gyakorolt figurát nagykanállal kajálták be Ipacsék. Az történt ugyanis, hogy Kisteleki a víz alatt úszva eltűnt a dominósok szeme elől, majd amikor kiemelkedett a habokból, megkapta a labdát, amely a jobb kezéről a kapuba vágódott, 8–9! Bejutott a fináléba a Hungerit! Naná, hogy elszabadult a pokol a vendégeknél...

Kozák László: – Küzdeni akarásból, összefogásból egyaránt jelesre vizsgázott a csapat! Azt mondom, a Dunaújváros sem erősebb a Dominónál, ha a fináléban is hasonlóan harcolunk, akkor...

A két győzelemig tartó bajnoki döntő első mérkőzése ma 19 órakor kezdődik Dunaújvárosban.