Pártházból idősotthon
 Új helyen a gondozási központ Nagymágocson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-21 | Blahó Gabriella

Megújult épületbe költözött át a nagymágocsi idősek gondozási központja. A volt pártházat harminchárommillió forintból építették újjá, a községet Szentes is segítette.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A házat egykor a párttagok építették, most pályázati pénzből újult meg Fotó: Blahó Gabriella
Huszonhárom falubeli idős ember gondozására nyílik lehetőség az újjávarázsolt környezetben. A volt pártházat a valamikor tagok építették fel, most az önkormányzat harminchárommilliót költött arra, hogy a falu központjában lévő gondozási intézmény megfeleljen a hazai törvényeknek és az uniós előírásoknak.

Hegedűsné Nagy Anikó, a központ vezetője úgy fogalmazott, munkatársaival együtt igyekeznek mindent megtenni a mágocsi idősek mentális jólétéért. A település önkormányzata pályázaton nyert hétmillió forintot a családügyi minisztériumtól, a területfejlesztési alapból pedig tízmillióhoz jutott a falu: a kistérségi támogatások Szentest illető keretéből Szirbik Imre polgármester közbenjárásával a város az összegről lemondott a falu javára. Czabarka János, nagymágocs polgármestere az avatóünnepségen a falu vezetésében eltöltött tizenegy esztendejének legnagyobb eseményeként értékelte az új intézmény átadását.

Czabarka szerint az elöregedő ország egyik elöregedő faluja Nagymágocs, ahol az élet adta kihívásoknak meg kell felelni: gondoskodni kell a falubeli idősekről. Az avatáson összegyűlt mágocsiak földijeik műsorát élvezhették. A családügyi minisztérium képviselője, Szerafin József Pro Caritate- éremmel jutalmazta a gondozási központ korábbi vezetőjét, Faragó Lászlónét, aki huszonhét esztendeig szolgálta a helybeli időseket munkatársaival együtt.