Egyenlített a Hungerit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-20 | Szélpál László

Az ötödik mérkőzés dönt arról, hogy a Hungerit-Szentesi VK vagy a Domino-Polo csapata jut-e a női vízilabda OB I döntőjébe. A tegnapi meccsen Győri Eszterék nem adtak esélyt a fővárosiaknak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Szentes–Domino-Polo 8–5 (2–1, 0–2, 3–1, 3–1)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntő, negyedik találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 150 néző. Vezette: Vojvoda, dr. Fekete.
Szentes: DÖME – SIPOS, GYŐRI 3, KISTELEKI 2, MOLNÁR A., SZREMKÓ 1, TÓTH A. 2. Csere: HUSZKA. Edző: Kozák László.
Domino: HORVÁTH P. – TOMASKOVICS, GYÖRE A. 2, TÓTH I., Tóth L. 1, Ipacs 1, Szentkereszti. Csere: Péteri, Beck, Porvay, Kiss 1. Edző: Györe Lajos.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 7/1. Négyméteresből: –, ill. 1/1.
A három győzelemig tartó párharc állása: 2–2.

Fotó: Tésik Attila
A szentesiek feje ott lógott Damoklész kardja, hiszen, ha harmadszor is vereséget szenvednek a Dominótól, akkor ugrott a döntő. Szerencsére a lányok átérezték a mérkőzés fontosságát, az előző napi fiaskó után valamennyien meg akarták mutatni, hogy az akkori gyenge forma csak kisiklás volt. Bár az első találatot Tóth Lilla révén a fővárosiak szerezték, de Kisteleki Dóra dupla „válasza" sem késett sokáig. Azonban hiába vezettek a Kurca-partiak, a második negyed után fordult a kocka. De csak a fordulásig, mert amit a harmadik játékrésztől produkáltak Tóth Andreáék, azt csak dicsérni lehet.

A vendégeket teljesen megzavarta, hogy a hazaiak változtattak emberhátrányos védekezésükön. Ez annyira megzavarta őket, hogy saját kapujuk előtt sem remekeltek. Nem úgy a szárnyaló házigazdák.

Különösen Győri Eszterrel nem bírtak a „telefonosok", az Egyesült Államokból hazatért válogatott három ragyogó átlövéssel bizonyította klasszisát. De nemcsak ő, a csapat valamennyi tagja kimagaslót nyújtott, a Dominónak nem volt esélye pontot tenni a párharc végére.

Kozák László: – Megemelem a kalapom a lányok előtt! A mindent eldöntő, ötödik összecsapáson meg akarjuk mutatni a világnak, érdemesek vagyunk arra, hogy a fináléban pólózzunk.

A találkozó ma 19.15-kor kezdődik a Kőér utcai uszodában.