Ezer forintért verte agyon az asszonyt
 A húszéves gyilkost agresszívnek ismerték

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-20 | Arany T. János

Huszonnégy órán belül elfogták a szentesi rendőrök azt a 20 éves helyi fiatalt, aki beismerte, hogy szerdára virradóra ő gyilkolta meg a 67 esztendős Luca becenevű asszonyt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint megírtuk, szerdára virradóra Szentesen holtan találtak egy roma származású, 67 éves helyi asszonyt a Rákóczi utcában. A Luca becenevű nőt rendkívül brutális módon verték agyon. A rendőrök tegnap reggel elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, aki – miután szembesítették a bizonyítékokkal – beismerő vallomást tett. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tegnap sajtótájékoztatón számoltak be a gyilkosság részleteiről.

A nyomozás vezetője, Márton István rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető kijelentette, az áldozatot nem roma származása miatt gyilkolták meg. Az asszony szerette az éjszakai életet, rendszeres vendége volt a különböző szentesi szórakozóhelyeknek, kocsmáknak, ahol alkalmi kapcsolatokat létesített. Míg a szerda reggeli órákban a szentesi rendőrök tanúkat hallgattak ki, Szegeden elvégezték az áldozat boncolását. Márton István elmondta, az asszony fején és koponyáján 32 sérülést találtak, amelyek közül egy is halálos lett volna.

Az áldozat kedden éjjel, éjfél körül egy kocsmában találkozott későbbi gyilkosával, a 20 esztendős B. Z.-vel . A férfi záróra körül kerékpárjával hazaindult, de útközben észrevette, hogy eltűnt ezer forintja. Ekkor visszafordult, bement a kocsmába, és egyenként mindenkit kérdőre vont, nem hagyta-e ott a pénzét.

Az áldozattal már az utcán találkozott újra. Mivel mindketten ittasak voltak, a 67 éves nő egyre indulatosabban tagadta, hogy köze volna a pénz eltűnéséhez, végül rátámadt, és több alkalommal megütötte B. Z.-t. A fiatalember erre egy betondarabbal többször fejbe vágta az asszonyt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Másnap reggel B. Z. kerékpárjával munkába ment. Ez idő alatt a rendőrök a lakóhelyén megtalálták a gyilkosság idején viselt véres ruháit. Amikor a húszéves gyilkost a rendőrök kérdőre vonták, mitől lett véres a ruhája, beismerte, hogy ő verte halálra az asszonyt.

B. Z. nem ismeretlen a rendőrség előtt. Eddig három alkalommal folyt ellene büntetőeljárás vagyon elleni bűncselekmények miatt. Márton alezredestől megtudtuk, a rendőrök agresszívnek ismerték a fiatal férfit. B. Z.-t őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.