Értékek szigete a szentesi galériában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-19 | Balázsi Irén

A három dél-alföldi megye pedagógusainak alkotásaiból nyílt kiállítás a szentesi galériában. A tárlatra – melyet immár hatodik alkalommal rendeztek meg – 81 alkotást küldtek be az óvónők, tanítók és tanárok.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szöllősi Istvánnét virággal köszöntötte Elek Sándor, a szakszervezet megyei titkára Fotó: Vidovics Ferenc
A Rejtelmek, ha zengenek című tárlatot hatodik alkalommal rendezték meg a szentesi művelődési központ főtéri galériájában Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye önkormányzatai és a Pedagógusok Szakszervezetének megyei bizottságai. A hagyományoknak megfelelően a pályázatra óvónők, tanítók és tanárok legkülönbözőbb művészeti ágak, szabadon választott irányzatban és technikával készített munkáit várták a szervezők. A mostani felhívásra 81 alkotás érkezett, ezek közül 59-et válogatott ki – a terem befogadóképességére is tekintettel – a Horóczy Margit festőművész (Kecskemét), Kovács Ilona nyugalmazott pedagógus (Békéscsaba) és Tóth Attila művészeti író (Szeged) alkotta zsűri. Jól megfértek egymással a képek, szobrok, kerámiák, bábok, valamint a nép- és iparművészeti tárgyak, amelyek láttán meghatódottságának adott hangot a kiállítást megnyitó Szöllősi Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete nyugalmazott főtitkára. Somogyból érkezett Szentesre, ahol az alkotások láttán azt gondolta: milyen kár, hogy a Dél-Dunántúlon nem találkozott még ilyen kezdeményezéssel.

A Csongrád megyeiek közül alkotói díjban részesült: Haller Andrea, Horváth Lászlóné (Szentes) és Mihály Eszter (Mindszent). Nívódíjjal jutalmazták Oltyán Gyulát (Szentes), Szabóné Berkes Katalint és Tari Lászlót (Csongrád). A tárlatot május 28-áig tekinthetik meg az érdeklődők, keddtől péntekig délelőtt 10-től 13 óráig és 15 és 18 óra között, szombaton 9-től 13 óráig.