Előny a Dominónál
 Ma 17 órakor Szentesen javíthat a Hungerit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-19 | Szélpál László

A női vízilabda OB I elődöntőjének harmadik összecsapásán a Domino-Polo nagy gólkülönbségű vereséget mért a Hungerit-Szentesi VK-ra. A három győzelemig tartó párharcban 2–1-re vezetnek a fővárosiak.

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Domino-Polo–Hungerit-Szentesi VK 10–4 (3–1, 2–1, 3–1, 2–1)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntő, harmadik találkozó. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 50 néző. Vezette: Faragó, Merész.
Domino: HORVÁTH P. – Tomaskovics 1, TÓTH I. 2, GYÖRE A. 3, Tóth L., IPACS 1, Szentkereszti. Csere: Péteri 1, Beck, Porvay, Kiss A. 1, Papp (kapus). Edző: Györe Lajos.
Szentes: Döme – Győri, Sipos 1, Kisteleki, Molnár A., Szremkó 1, Tóth A. 1. Csere: Dalmády Sz., Dalmády P., Pengő, Hevesi, Hegedűs 1, Huszka, Brezovai (kapus). Edző: Kozák László.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/1. Négyméteresből: 1/1, ill. 1/0.
A három győzelemig tartó párharc állása: 2–1 a Domino javára.

Az elődöntő harmadik összecsapására viszontagságos utazást követően érkezett meg a szentesi gárda. A fővárosiak a találkozó kezdési időpontját ugyanis 10.30-ban állapították meg. Sportszerűségből nem vizsgáztak jelesre, hiszen így a hungeriteseknek már 6 órakor a buszban kellett ülniük...

A nagy, hat gólkülönbségű vereséget azonban nem lehet erre fogni. Azért veszítettek Szremkóék, mert a hazaiak kulcsjátékosai lényegesen jobb teljesítményt nyújtottak, mint a vendégek ászai.

Elsősorban támadásban. Mert hiába dolgoztak, alakítottak ki rengeteg helyzetet a Csongrád megyeiek, azokat rendre kihagyták. Hegedűs szépségdíjas találatát leszámítva a másik három gólt csak „találták". Feltűnő volt, mennyivel nagyobb önbizalommal játszottak a telefonkártyások, mint a „vidékiek". Kozák László tanítványai tétovák, vontatottak voltak, fölöslegesen és sokat cipelték a labdát. De még ez sem lett volna akkora baj, ha rendre nem rossz megoldásokat választanak: az emberelőnyöket túljátszották, fejetlenül pólóztak. A támadójáték mellett a védőfeladatokat sem tudták jól megoldani Döméék. Sokkal erőszakosabb, agresszívebb volt a rivális. A Hungerit színeiben ezen a mérkőzésen szállt először vízbe az Egyesült Államokból kedden késő este hazaérkező Győri Eszter, de ő sem tudott csodát tenni, az idő rövidsége miatt nem sikerült úrrá lennie az átállás okozta nehézségen.

Kozák László: – Ha csak a ziccereink felét belőjük, nyertünk volna. Lépéselőnybe került a Domino, de a párharcnak még nincs vége, s remélem, hogy hazai medencében jobban játszunk, mint az előző találkozón.

A két gárda negyedik csatája ma 17 órakor kezdődik a szentesi ligeti uszodában. Dominós siker esetén a párharc eldől, a Hungerit a harmadik helyért a BVSC-vel csap majd össze. Amennyiben viszont Tóth Andreáék egyenlítenek, abban az esetben a fináléról döntő ötödik mérkőzés pénteken 19.15-kor a Kőér utcai uszodában kezdődik.