Fejlődött a Legrand-Szentesi VK
 Otthon a legjobbakkal is emlékezetes meccseket játszottak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-18 | Imre Péter

A Legrand-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata két 9. hely után előrelépett és a 2004/2005-ös pontvadászatban a 7. helyen végzett. Az elért eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedettek a Kurca partján.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen úgy vágtak neki a 2004/2005-ös bajnoki szezonnak, hogy a vezetőség megfogalmazta: mindenképpen előrelépést vár a férficsapattól. Az ezt megelőző pontvadászatokban kétszer is a 9. helyen végzett a Legrand, ezen kellett javítaniuk Szénászkiéknak.

Vidumanszky elégedett

– Összességében elégedett vagyok – mondta Vidumanszky László, a Legrand-Szentesi VK vezetőedzője –, az alapszakaszban bekerültünk a nyolc közé, s a play off-ban megszereztük a 7. helyet a BVSC-vel szemben. Az utolsó partit idegenben nyertük meg.

Legyünk egy kicsit telhetetlenek: lehetett volna jobb is, hiszen az Újpest ellen is bravúrokat hajtott végre a csapat és kis híján az 5. helyért szállhatott medencébe.

– Az alapszakaszban megszerzett pontok alapján jelentős különbség mutatkozott a lilák és köztünk. Már akkor is könnyebb lett volna a helyzetünk, ha 3–1-ről vágunk neki a párharcnak, a 2–2-ről nem is beszélve, de 4–0-ról nagyon nehéz, szinte lehetetlen fordítani.

Izgalmas, jó meccsek

Szentesen, a ligeti uszodában még a legjobbak sem mehettek biztosra. Hazai vizeken a sztárokkal is pariban voltak a legrandosok, erről a Szolnok, az Eger, a már említett BVSC és Újpest, valamint a Szeged
A kupagyőztes csapatra építve

Az elért eredménnyel, a megszerzett helyezéssel maximálisan elégedett a Szentesi VK vezetősége is, ezt támasztják alá a Beleon Zsolt elnök által elmondottak is: – Nagyon erős bajnokságban lettünk hetedikek, melyet sok és lelkiismeretes munkával ért el az egyre egységesebb csapat. A klub anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy más egyesületek sztárjait, vagy külföldi pólósokat csábítsunk Szentesre, más utat akarunk járni. Terveink szerint a Komjádi-kupát megnyerő együttesre építünk majd a jövőben és az előrelépés, a fejlődés – független szakemberek is hasonlóan vélekednek – így is elérhető. Ezt az elképzelést a közgyűlés elé is beterjesztjük és a tagok, reményeink szerint, rábólintanak, jóváhagyják azt.  
Beton VE is mesélhetne. A Fradi elleni nagy zakót (2–9) jobban szeretnék feledni... Talán ez is bizonyítja, nem csak eredményességben – bár ez a kettő valószínűleg elválaszthatatlan egymástól – játékban is fejlődött a Legrand-Szentesi VK. És ez a jövőben is töretlen lehet, hiszen van egy Komjádi-kupa győztes gárdája a klubnak. Erre lehet alapozni.

– Sokat jelentett, hogy rutinos kapusunk, Horváth Tamás visszatért, bravúrokat hajtott végre, biztonságot, önbizalmat adott a csapatnak. Az emberelőnyös helyzetek értékesítésén még akad javítanivalónk. Berki sok fórt harcolt ki, a bírók általában megítélték ezeket, de csupán 38 százalékukat értékesítettük. Erre nagyon figyelnünk kell a jövőben és gyakorolni, miként lehet hatékonyan 20 másodperc alatt feltörni az ellenfél létszámhiányos hátsóalakzatát. Védekezésben is fejlődhetünk még.

Berkit és Horváthot már említette a szakember, rajtuk kívül elégedett volt Juhász Zsolttal és Németh Dániellel, ráadásul ők fiatalok, még sok várható tőlük. Lehiggadnak (ez a kitétel, főleg Juhászra igaz, néha „elszállt" az agya), rutint, tapasztalatot szereznek. Szükség is lesz rájuk – és természetesen a többiekre is –, hogy pozícióját legalább megőrizze 2005/2006-ban a Szentes.

Tovább, előre!

De Vidumanszky László fejlődni akar: – Vannak már kiszemeltjeink, szeretnénk erősíteni, akad olyan, akivel már megkezdtük a puhatolózó tárgyalásokat. Neveket azonban még nem említenék. Akadnak olyan játékosaink, például Berki, Szabó és Szebeni, akiknek lejár a szerződésük, velük is tárgyalni kell és lehetőség szerint megegyezni. Nagyon szeretném, ha legközelebb már a tabella 6. helyén állna az a név, hogy Legrand-Szentesi VK.

A Kurca-parti pólósok május végéig levezetőedzéseken vesznek részt, majd következik a szabadság és várhatóan július 20. körül találkozik újra a keret – akkor már az esetleges újakkal kiegészülve – és kezdi meg a felkészülést a 2005/2006-os feladatokra.