Darabokra szedik a kanyarcsúszdát
 Kimondták: balesetveszélyes a szentesi játék

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-18 | Blahó Gabriella

A városházán megszületett a döntés: vége a kanyarcsúszdázásnak. A városközpontban lévő jellegzetes játékot hamarosan elbontatja az önkormányzat, és a helyére játszóparkot építtet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi belvárosban egy óvoda és egy iskola közelében áll a kanyarcsúszda. A dombra és betontalapzatra épült, vassal megtámasztott köztéri játék nem biztonságos, ezért a városházán úgy döntöttek, hogy helyére kisebb játszóparkot építtetnek. A Brusznyai sétányon iskolába, oviba igyekvő gyerekek télen és nyáron, minden időben játszanak a kanyarcsúszdán. A közelben lévő intézmények vezetői nagy örömmel veszik, hogy a város változtatni akar a helyzeten – mondta el lapunknak Tariné Lantos Piroska, a Klauzál-iskola igazgatója.

Ő, valamint az óvodavezető és a város főkertésze három terv közül választva együttesen döntött arról, hogy milyen legyen az új játszópark, természetesen figyelembe véve az unióban élő szabványokat. A domb megmarad, mászóvár épül rajta. A fából készült építmény vadregényes, kalandos játszadozásra ad lehetőséget kisebbeknek és nagyobbaknak. A sportcsarnok, a sétány és az óvoda közötti területen kisebb játszópark épül – mondta Baloghné Berezvai Csilla főkertész. A területen új növényeket ültetnek és más játékokat is elhelyeznek. Lesznek olyan hinták is, amilyenek még egyáltalán nincsenek Szentesen, és a legkisebbeknek, az egy-két esztendőseknek jelentenek majd jó szórakozást.

Ivókutat is telepítenek a zöld szigetre, mely a gyerekeké lesz a belváros folyamatosan újuló környezetében. A változásról szóló döntés megszületett, a megvalósítás ideje a pályázatoktól függ. A főkertész azt mondja, vagy támogatásból, vagy saját erőből, de mindenképpen megépül a játszópark.