Gyógyszer, lélek, szex
 Olvasósarok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-17 | Blahó Gabriella

A szentesi nőgyógyász, dr. Gyovai Gabriella hamarosan megjelenő különösen érdekes könyve a szexualitás témakörében ad tanácsokat azoknak, akik valamilyen problémával küzdenek ezen a téren.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A gyakorló nőorvos szerint egyes gyógyszerek okozhatnak szexuális problémákat, míg mások javítják az élmény egészét. A szentesi kollégák és páciensek által régóta várt kötet feltehetően nagyobb közönségre számíthat: a Szexuálfarmakológia című könyv a szerek természetes és pszichére gyakorolt hatásaival foglalkozik, kiegészítve azzal, egyes gyógyszerek hogyan befolyásolják a libidót, az izgalmi időszakot, az orgazmust, az erekciót és az ejakulációt, vagy a szexuális élet egészét.

A könyvből kiderül, hogy a kedélyjavító tabletták vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek károsan hatnak a szexualitásra, Gyovai Gabriella megoldásokat javasol ezekben az esetekben.
Az előnyös és előnytelen mellékhatások kórképe és kezelése szempontjából hivatott segíteni az orvosok mindennapi munkáját a betegek számára is különösen érdekes olvasmány.

A csökkent nemi vágy fokozásáról, az impotencia kezeléséről, a szexuális kívánság lehetséges növeléséről, a merevedési zavarról, a mellfeszülésről, nedvesedési zavarról és azok megoldásairól lehet olvasni a kötetben – a könyvvel való személyes találkozás intim viszont teremthet a páciens és saját problémája között.

A pszichoterapeutaként is tevékenykedő szentesi szerző biztos benne, hogy munkája hasznos segítséget nyújt a szexuális zavarok miatt nem harmonikusan működő párkapcsolatok szereplőinek, férfiaknak és nőknek egyaránt.