Otthon botlottak Szremkóék

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-17 | Imre Péter

Egy győzelem, egy vereség – ez a Hungerit-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapatának a mérlege az elődöntő első két mérkőzését követően.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Domino-BHSE-Polo–Hungerit-Szentesi VK 4–7 (0–1, 2–2, 0–2, 2–2)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntő, első mérkőzés. Budapest, 200 néző. Vezette: ifj. Juhász, dr. Fekete.
Domino-BHSE-Polo: Horváth – Tomaskovics 1, Tóth I., Györe 1, Tóth L., Ipacs 2, Kiss. Csere: Péteri, Porvay. Edző: Györe Lajos.
Hungerit-Szentesi VK: DÖME – Sipos 1, KISTELEKI, Molnár 1, SZREMKÓ 1, TÓTH A. 2, Hegedűs. Csere: Szabó, Dalmádi Sz., HUSZKA ZS. 2. Edző: Kozák László.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 5/0. Négyméteresből: 1/1, ill. –.
A három győzelemig tartó párharc állása: 1–0, a Hungerit-Szentesi VK javára.

A Szentes meglepetéssel szolgált a Dominónak: ott lubickolt a többiek között az a Kisteleki, akiről az a hír terjedt el, hogy műtétre vár. A vendégek az első pillanattól magukhoz ragadták a kezdeményezést, Tóth Andrea tőle meglepő helyről, centerből szerzett gólt és ezzel vezetést a Kurca-partiaknak. A második negyed elején a bíróktól kapott egy kis támogatást – emberelőnyök formájában – a fővárosi alakulat, de a Hungerit hátrányban is remekül védekezett.

A házigazdák nem tudtak mit kezdeni riválisukkal, Kozák László edzőnek és lányainak minden húzásra, változtatásra volt válaszuk. Huszka fontos gólokat lőtt, a két „öreg róka", Szremkó és Kisteleki is jó teljesítményt nyújtott. A Hungerit-Szentesi VK türelmesen, taktikusan játszott, általában csak a támadóidő végén lőtte el a labdát, s végig vezetve magabiztos sikert aratott az elődöntő első meccsén.

Kozák László: – Nagyon jól védekeztünk, le a kalappal a lányok előtt! Fontos győzelmet arattunk.

Hungerit-Szentesi VK–Domino-BHSE-Polo 7–8 (0–1, 3–3, 3–1, 1–3)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntő, második mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Vojvoda, Madarasi A.
Hungerit-Szentesi VK: Döme – Kisteleki 2, Molnár, SIPOS 3, Hegedűs, Szremkó, Tóth A. Csere: Szabó X., Dalmádi Sz., HUSZKA ZS 2. Edző: Kozák László. Domino-BHSE-Polo: HORVÁTH P. – TOMASKOVICS 2, Tóth I., GYÖRE 2, Tóth L. 1, Ipacs, Szentkereszti 1. Csere: Péteri 2, Beck, Porvay, Kiss A. Edző: Györe Lajos.
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 6/3. Négyméteresből: 1/0, ill. –.
A három győzelemig tartó párharc állása: 1:1.

Nem kezdődött jól a találkozó a hazaiaknak. A Kozák-lányok a kapufát bombázták, míg a rivális „talált" egy gólt. Ez nem nyugtatta meg Molnárékat, de a második hét percben már egálban voltak a Dominóval, a harmadikban pedig 5–4-re és 6–5-re vezettek. A negyedik játékrész szentesi találattal indult és már 7–5 állt az eredményjelzőn. Jött azonban zsinórban három vendégtalálat és fordult a kocka. Még meg lehetett volna az egyenlítés és a hosszabbítás, de 6 másodperccel a lefújás előtt négyméterest hibázott a Hungerit. A szentesiek nagyon szerettek volna nyerni és ez kissé görcsössé tette a játékukat, míg a BHSE-Polót már nem nyomta az esélyesség terhe.

Kozák László: – Nem volt szerencsénk a lövésekkel, ráadásul Horváth Patrícia jó napot fogott ki. Ez volt az oka a vereségnek.

Az elődöntő harmadik mérkőzésére szerdán 10.30-kor a Hajós Alfréd uszodában kerül sor.