Az iskolákban őrizték az információt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-11 |

Megdöbbenésének adott hangot az érettségi tételek kiszivárogtatása kapcsán a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola igazgatója, Dongó László. Természetesen a tanulók és a tanárok is beszélnek az érettségi botrányról a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakközépiskolában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megdöbbenésének adott hangot az érettségi tételek kiszivárogtatása kapcsán a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola igazgatója, Dongó László. A szentesi intézmények többsége a rendőrség épületében helyezte biztonságba a tételeket. Dongó László úgy érzi, iskolájukban a diákok előzetesen nem tudtak a feladatokról az interneten. Véleménye szerint baj lenne, ha valamelyik tantárgyat újraíratnák az érettségizőkkel.

Rója István, a makói József Attila Gimnázium igazgatója szerint a jelenlegi érettségi túladminisztrált, feleslegesen túlbonyolított rendszer, és egyáltalán nem lepte meg, hogy botrány robbant ki. Azt is hozzátette, az előző években a médiumok által közzétett feladatok megbízhatóbbak voltak. Az igazgató azt sem érti, miért neki kell megszűrni a felsőoktatási intézmények helyett a saját középiskolás diákjait.

Természetesen a tanulók és a tanárok is beszélnek az érettségi botrányról a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakközépiskolában. Mint azt Láng István igazgató személyes véleményeként elmondta: a tételek biztosan nem az iskolákból szivárogtak ki, hiszen ott többszörösen is elzárták azokat. A tételsor szerkesztése és nyomtatása között azonban sokaknak volt lehetőségük, hogy hozzáférjenek.

Csongrádon megtudtuk: egyik középiskolában sem értesültek arról a pedagógusok és az intézményvezetők, hogy diákjaik már előzetesen tudomást szereztek volna a magyar érettségi feladatsorokról, illetve a kérdések összeállításáról.