Átmeneti állapot a szentesi moziban
 Új széksorokat szerelnek a hét végén

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-07 |

Felszedték az elavult széksorokat a szentesi Őze Lajos Filmszínházban, és tegnap behordták az épületbe a fővárosból érkezett rakományt. Eddig mintegy 300 ülőhely volt a moziban, amely a régi és az új közötti átmeneti állapotot mutatja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Már felszedték az ósdi széksorokat. Fotó: Tésik Attila
Korszerűsítik a nézőteret, ahová sikerült megfelelő székeket beszerezni. A mozi a művelődési központ intézményeként működik, amelynek igazgatója, Kruzslicz Pál tájékoztatása szerint a korábbiakhoz képest nagyobb méretű székekből előreláthatólag 200 fér el. A nézőteret az új bútorokkal a hét végén rendezik be úgy, hogy az eddigiekhez viszonyítva nagyobb távolság lesz a sorok között. Ebből adódóan pedig kényelmes alkalmatosságokon ülve élvezhetik a filmeket a vendégek. A régi berendezést különben az eperjesi önkormányzat vette meg a művelődési központtól.

A felújított nézőtér és a korszerű hangtechnika – stílszerűen – ősbemutatója szerdán délután fél 3 órakor lesz, amikor a Világszám című magyar filmet vetítik. Az előadás végén köszönti a publikumot Koltai Róbert, az alkotás rendezője és a szentesi születésű Gáspár Sándor mellett a másik főszereplője. A mozi fél 6-kor kezdődő avatási ünnepségén Szirbik Imre polgármester mond beszédet, majd egy rövid tesztfilmen mutatják be az új hangtechnikát. A Montecarlo című magyar filmvígjáték vetítése előtt Koltai Róbert színművész szól a közönséghez. Ugyanezt az alkotást este 8 órától díjtalanul tekinthetik meg az érdeklődők.