Mindennapos lesz a mérés

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-04 | Bíró Dániel

Május közepétől mindennapos lesz Szentesen és Csongrádon a traffipaxos sebességmérés és a közúti ellenőrzés. A drága műszer Makóról kerül át a szomszédvárak rendőrkapitányságaihoz, mivel a Makón egy lézeres sebességmérőt vásároltak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy évvel ezelőtt adott hírt lapunk arról, hogy a csongrádi önkormányzat, követve más városok gyakorlatát, a szentesi helyhatósággal együtt szeretne egy sebességmérő műszert vásárolni. A végül kudarcba fulladt kezdeményezés azon alapult, hogy az egyre gyakrabban jelentkező közlekedési szabálysértések visszaszorítása érdekében szükség lett volna egy közösen használható traffipaxra, azonban a megyei rendőr-főkapitányságnak nem volt erre pénze. Úgy tűnik, a két település pénzügyi szerepvállalása nélkül is meg valósulhat a mindennapos ellenőrzés, ugyanis a makóiak vettek egy lézeres sebességmérőt, így néhány héten belül átkerülhet a szentesi és a csongrádi utakra a náluk használt traffipax.

– Előreláthatóan hetente két alkalommal mérünk majd a belterületi utakon és a forgalmasabb főútvonalakon – nyilatkozta lapunknak Rádi Norbert, Csongrád megbízott rendőrkapitánya.

A részletekről annyit elárult, hogy a gépkocsival közlekedők mindenképpen számíthatnak sebességmérésre a Fő, a Hársfa, a Széchenyi és a Vasút utcán.

– Folyamatban van azoknak a kiképzése, akik kezelni fogják a jelenleg még karbantartás és ellenőrzés alatt álló készüléket – tudtuk meg Földvári N. Istvántól. A szentesi rendőrkapitány elmondta, várhatóan a hónap második felében megkezdődhetnek a mindennapos ellenőrzések a két település útjain. A kiemelt helyszínek között lesz Szentesen a csongrádi és a vásárhelyi út, de ezen kívül jelenleg is tart egy vizsgálat arról, hogy az elmúlt időszakban melyek voltak azok az útvonalak, ahol baleseti és szabálysértési szempontból a leginkább indokolt lehet a traffipaxos ellenőrzés.