Selyben ezüst-, Hódi bronzérem
 A hónap végén vb-válogató vár a kettes fogatosokra

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-03 |

Fábiánsebestyén adott otthont a fogathajtó országos bajnokság nyitó fordulójának. A ketteseknél a mórahalmi Selyben Zsolt ezüstös, a szegedi Hódi Károly pedig bronzos helyen végzett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fábiánsebestyén hagyományos és jó házigazdája a fogathajtó-bajnokságnak. A szervezők a hét végén is jelesre vizsgáztak. A legelegánsabb szám, a díjhajtás nem hozott meglepetést, a négyeseknél például a kecskeméti világbajnok hármas végzett a dobogós helyeken. A mezőnyben egyébként öt vb-aranyérmes szerepelt.

A folytatás már több izgalmat, eseményt tartogatott a kilátogató nézők számára. A négyes fogatot hajtó Bozsik József (Tápiómenti Lovas SE) az 5. akadályban bukott a maratonhajtásban: segédhajtóival lerepült a bakról, a száguldó lovakat végül egy néző fékezte meg. Bozsik bordaközi izomhúzódást és bokacsontrepedést, egyik segédhajtója pedig kartörést szenvedett. A ketteseknél Pap Albertnek gyűlt meg a baja lovaival és kocsijával.

Szóljunk a legjobb Csongrád megyei hajtókról. Selyben Zsolt (Mórahalmi LK) a zárónapi akadályhajtást hibátlanul teljesítette, a számot megnyerte, míg összetettben a 2. helyen végzett. Hódi Károly (Szegedi Fesztivál LK) is örülhetett a végén – bronzérmet szerzett az ob első fordulójában. Az első helyeket Gáspár Zoltán, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán szerezte meg. A vb-válogatókat május végén rendezik meg a kettes fogatosoknál.

Győztesek és Csongrád megyei helyezettek. Díjhajtás, egyes fogatok (7 induló): ifj. Taczmann (Jászberény), 7. Gémes (Mindszent); kettes fogatok (21): Lázár V. (Lázár és fiai Kft.), 2. Hódi (Szegedi Fesztivál LK), 3. Selyben (Mórahalmi LK), 20. Makai (Csongrád); négyes fogatok (7): Lázár Z. (Szilvásváradi LK), 7. Kecskeméti (Mindszenti LK). Maratonhajtás, egyes fogatok: Gáspár (Dör SE); kettes fogatok: Varga (Technotext SE), 3. Selyben, 4. Hódi; négyes fogatok: Lázár Z., 6. Kecskeméti. Akadályhajtás, egyes fogatok: Gáspár; kettes fogatok: Selyben, 3. Hódi; négyes fogatok: Kecskeméti (VIN-BAU SE).
Végeredmény, egyes fogatok: 1. Gáspár, 2. ifj. Taczman, 3. Tóth (Félegyházi LK), 7. Gémes; kettes fogatok: 1. Lázár V., 2. Selyben, 3. Hódi, 15. Makai; négyes fogatok: 1. Lázár Z., 2. Kecskeméti, 3. Dobrovitz (Vecsési LK), 5. Kecskeméti.