Nem csak tanítanak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-30 |

Egy csaknem egy esztendeig tartó országos program indult Szentesről, az összegző értekezlet helyszíne is ez a város lett. Az Oktatási Minisztérium által vezetett munka, s a pedagógusok szakmai véleménye alapján kiderült: a közoktatási feladatok ellátásában tényleg hasznos a kistérségi összefogás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy csaknem egy esztendeig tartó országos program indult Szentesről, az összegző értekezlet helyszíne is ez a város lett. Az Oktatási Minisztérium által vezetett munka, s a pedagógusok szakmai véleménye alapján kiderült: a közoktatási feladatok ellátásában tényleg hasznos a kistérségi összefogás. Nagyrónai László, a minisztérium osztályvezetője azt mondta, az úgynevezett több célú kistérségi társulások létrehozása ösztönzően hatott a közoktatás aktuális problémáinak megoldásában. A falvak diákjai számára ezáltal könnyebben elérhető például a logopédia vagy a gyógytestnevelés.

A minisztériumi osztályvezető értékelése szerint Szentes és környéke szervezettsége, a pályázatokon való szereplése példaértékű. A program létrehozását kezdeményező Szűcs Lajos alpolgármester a minap megtartott tanácskozáson hagsúlyozta, hogy ma már azonban egy igazgatónak jó értelemben menedzselnie kell az általa vezetett intézményt. Az iskola alapvetően akkor működik figyelemre méltóan, ha a diákok jól tanulnak, tanáraik pedig nemcsak tanítanak, tanulnak is.