Ma és kedden az Egerrel játszik a Beton
 Dobogóra állhatnak?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-30 | Szélpál László

A rájátszás helyosztóin ma mindkét Csongrád megyei OB I-es férfi vízilabdacsapat idegenben szerepel. A Szeged Beton VE a bronzérem odavágóján Egerben, míg a Legrand-Szentesi VK a hetedik helyért a BVSC-vel mérkőzik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A jól sikerült belgrádi túrát követően a szegediek már tegnap elutaztak Egerbe.

– A tét nagy, éppen ezért a klubvezetés úgy döntött, annak érdekében, hogy a srácok minél pihentebben ugorjanak a ma 19.30-kor kezdődő találkozón vízbe, az éjszakát már Egerben töltötték – tájékoztatta lapunkat Juhász György szakosztály-igazgató.

– Óriásit téved az, aki azt hiszi, hogy már jóllaktunk a négy közé jutással – jelentette ki Gyöngyösi András edző. – A csapat formája több, mint biztató, megpróbál juk megkaparintani a harmadik helyet. Pár hónappal ezelőtt még nem mondtam volna, hogy reális esélyünk mutatkozik a bronzérem megszerzésére, most viszont teljesen így érzem.
Így látja a gárda csapatkapitánya, Varga Péter is.

– Nem arra törekszünk, hogy a kedden 19 órakor rendezendő visszavágót minél kisebb gólkülönbségű vereséggel kezdjük, idegenben is nyerni szeretnénk – fogalmazott világosan az átlövő.

A vetélytársnál két szegedi nevelés is pólózik. Mind Kiss Csaba, mind pedig Weszelovszky László az elmúlt nyáron igazolt a hevesiekhez.
– Nem tagadom, csalódottan vettük tudomásul, hogy a bajnoki finálé helyett „csak" a harmadik helyért csatázhatunk – árulta el a válogatott-kerettag Kiss.

A 7. helyért a Legrand-Szentesi VK és a BVSC viaskodik. A két győztes meccsig tartó párharcban 1–0-ra vezetnek Horváth Tamásék.
– Pontot szeretnénk tenni a hetedik hely eldöntésének kérdésére – mondta Vidumanszky László, a Szentes edzője. – A ligeti uszodában a biztos vezetésünk után a vasutasok feladták, így nem meglepő a 11–4-es győzelmünk. A Szőnyi úton ma 17 órakor jóval nehezebb dolgunk lesz. Elsősorban a BVSC rutinos átlövőire – Németh Zsoltra, Monostorira és Varjasra – kell nagyon figyelnünk.