Idén nyit a szentesi Tesco

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-29 |

Szemmel látható jele van már annak Szentesen, hogy a Tesco hamarosan áruházat nyit a városban. A Csongrádi út mentén elkezdték előkészíteni az építési területet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bontással készülnek az áruház építésére. Fotó: Tésik Attila
A karácsonyi bevásárlást már a Tescóban bonyolíthatják a szentesiek és a környező települések lakói. Szirbik Imre polgármester nyilatkozta ezt lapunknak annak kapcsán, hogy már döntöttek a multinacionális cég angliai illetékesei a szentesi áruháznyitásról. A képviselő-testület ma délután 2 órakor kezdődő ülésén mindenesetre terítékre kerül a téma.

Előreláthatólag jóváhagyják majd a megállapodás tervezetét, amely a Tesco-Globál Áruházak Rt. és a város között jön létre. Az már bizonyos, hogy az áruházat ott szándékozik felépíteni a befektető, ahol az önkormányzat – határozatban is rögzítve – szerette volna. Mint ismeretes, a város északi részén, a Csongrádi út mentén lesz az új bevásárlóközpont, parkolókkal és töltőállomással.

Már hozzákezdtek a laktanya műszaki bejáratával átellenes részen az egykori mezőgazdasági hasznosítású épületek bontásához. Ehhez viszont még az is kell, hogy a képviselők ma jóváhagyják azt az előterjesztést is, amely az önkormányzat elővásárlási jogának a törléséről szól.