Magyar azt mondja, a város érdekeit is védi

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-29 |

A szentesi társasház építése körül kialakult vitában Magyar József, a Hungerit vezérigazgatója tegnapi cikkünkre reagálva megkereste szerkesztőségünket, hogy kiegészítse az általa elmondottakat az otthonával szemben készülő társasház ügyében. Szentes díszpolgára azt sérelmezi: az épület leendő lakói belátnának kertjébe. Magyar azt mondja, bízik az ügy mihamarabbi megoldásában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Magyar József szerint nagyon sok szentesi szeretné, ha a város központi részén megmaradna egy, a régi hangulatot idéző környék a Kiss Bálint utcával, mint sétálóutcával. A Hungerit vezérigazgatója mindezt tegnapi cikkünk kapcsán mondta el lapunknak. Mint megírtuk, Szentes díszpolgára sérelmezi, hogy az otthonával szemben épülő társasház ablakaiból, erkélyeiről belátnának kertjébe, ezért lépéseket is tett.

Az ügyben a szegedi jegyző hozott határozatot, amely szerint Magyar Józsefet az épülő társasház építési engedélyezési eljárásában az ügyfél jogai megilletik, illetve megillették volna, hiszen a kisebb távolság miatt közelebbi szomszéd, mint az ingatlan közvetlen telekhatáros oldalszomszédja. Éppen ezért az építési engedélyt érvénytelenítették.

Magyar József szerint azt, hogy a környezetébe nem illik bele az épülő huszonegy lakásos, emeletes társasház, legfeljebb az építő vitatja. A szűk Munkácsy utca felé különösen nyomasztóan hat a ház monstrum magasságával, a bejáratával és a járda felé kiugró teraszaival, tette hozzá.

Néhány hete az egyik helyi hirdetési újságban az jelent meg, hogy a lakásoknak csak a negyven százaléka kelt el, így a Magyar József és családja által sérelmezett felsőbb szint elbontása az építtető érdekein túl senkit nem sértene – véli. Szentes díszpolgára úgy érzi, hogy az ügyben teljesen megalapozatlan a hivatal munkatársai, illetve a leendő lakók vele szembeni esetleges félelme. Visszautasítja, hogy rájuk bármilyen nyomást gyakorolt volna. Díszpolgári címét éppen a városért és a lakosságért eddig is folytatott tevékenységéért kapta, a jelen ügy rendezésénél a város és polgárai érdekeit is képviseli, mondta.

A Hungerit vezérigazgatója hozzátette azt is, a befektető Danubius Rt. vezetőjével való személyes találkozáskor csupán a helyszínt nézték meg közösen, s arról állapodtak meg, hogy mivel a korábbi építési engedélyt a helyi polgármesteri hivatal adta ki, a tárgyalást a jelenleg külföldön tartózkodó Szirbik Imre polgármester bevonásával folytatják. Magyar bízik abban, hogy az ügy mindhárom fél számára megnyugtatóan és rövid időn belül rendeződik.