Volános nem Farkas kérésére

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-27 |

A Szentes környékén közlekedő buszjáratok útvonalának megváltoztatását kérték többen, s Farkas Sándor országgyűlési képviselő levelet írt ez ügyben a Tisza Volánhoz. A válasz elolvasása után Farkas úgy döntött, megkeresi a közlekedési minisztert.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Farkas Sándor országgyűlési képviselő levelet intézett a Tisza Volán Rt. szentesi kirendeltségének igazgatójához, melyben kérte, hogy a Nagytőke–Magyartés–Zalota, valamint a Szentes–Dónát–Lapistó útvonalon közlekedő járatok a város belterületén a lakossági igényeknek megfelelő utakon haladjanak. Mező István, a közlekedési társaság szentesi vezetője válaszlevelet írt, e szerint a kérést a cég nem tudja teljesíteni. Azért, mert a képviselő levelében szereplő intézményeknél – a külterületen élő lakosság által látogatott óvodáknál, iskoláknál és munkahelyeknél – akkor állhat meg a helyközi járat, ha ezeken a helyeken új megállóhelyeket létesítenek.

A képviselő ezt a választ nem tudja elfogadni, mint mondta, a Damjanich utcai iskolánál, a Legrand Rt.-nél és a Hungerit közelében vannak használatban lévő buszmegállók. Farkas a válasznak azt a részét sem fogadja el, mely szerint az útvonalváltoztatás a menetidő növekedésével és tarifaemeléssel járna. A képviselő úgy véli, ez a hozzáállás egy monopolhelyzetben lévő cég bürokrata szemléletét tükrözi, ezért Farkas az üggyel megkeresi a közlekedési minisztert.