Koltaival nyit az új mozi Szentesen
 Kicserélik a nézőtér ósdi széksorait

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-27 | Balázsi Irén

Bezárják a szentesi Őze Lajos Filmszínházat, mert felszedik a régi székeket, és korszerű nézőteret alakítanak ki. A felújítás bő egy hétig tart. A vetítéssel egybekötött ünnepélyes avatáson Koltai Róbert filmszínész lesz a vendég.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A mozikedvelők május 12-étől ismét válthatnak jegyet az előadásokra. Fotó: Tésik Attila
Mégis bezár a szentesi Őze Lajos Filmszínház, ám a korábbi elképzeléssel ellentétben nem véglegesen. Mint arról beszámoltunk lapunkban, régebben volt olyan nézet, miszerint a mozi veszteséges működése miatt lakatot tesznek a kulturális intézményre, és a filmeket a művelődési és ifjúsági házban vetítik majd. De ezt a változatot nem szavazta meg a képviselő-testület, mert az ottani átalakítás sokba került volna.

Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint az előremenekülést választották a megszüntetés helyett. Ennek jegyében már részben korszerűsítették a hangtechnikát a pár év híján százéves moziban. A vetítőgépekbe beszerelték a legmodernebbnek számító lézeres hangleolvasó berendezést. Ha erre nem költöttek volna, akkor beszüntethetnék a vetítést. Eddig egyébként 2,5 milliót fordítottak a technikai modernizálásra, amelyből 1,4 milliót pályázaton nyertek a szentesiek.

Még újabb pályamunkát is benyújtanak, szintén a hang minőségének javítása érdekében. A jövő héttől azonban szünetel a vetítés az Őze Lajos Filmszínházban, mert felszedik az ósdi széksorokat.

A mozit is működtető művelődési központ igazgatója, Kruzslicz Pál lapunk érdeklődésére elmondta: eddig 305 szék volt a filmszínházban, amely május 2-ától 10-éig zárva lesz a nézőtér felújítása miatt. A régi székekre egyébként igényt tart az eperjesi önkormányzat. A direktor tájékoztatása szerint a fővárosi Corvin Filmpalotától kedvezményesen jutottak a nagyméretű, támlás karosszékekhez, amelyekből 200 fér el a moziban. A nézőtér felújítása különben több mint egymillió forintba kerül.

A korszerűsítést követően vetítéssel egybekötött avatási ünnepséget rendeznek május 11-én, szerdán. Az érdeklődőknek délután fél 3 órától ismét levetítik a Világszám című magyar filmet, amelyet Koltai Róbert színművész rendezett. Ebben játszik a Szentesről elszármazott és a Városért nevű emlékéremmel kitüntetett Gáspár Sándor színművész is.

Ezt követi délután fél 6-tól Koltai Róbert műsora, majd a Montecarlo című filmet vetítik, Koltai főszereplésével. Ugyanezt az alkotást bemutatják este 8 órakor is, amelyet díjtalanul tekinthetnek meg az érdeklődők. Kruzslicz Pál szólt arról is, hogy az eddigi két előadás helyett mindennap három vetítés lesz május 12-étől, és szünnapot nem tartanak. Többnyire két alkotást mutatnak be naponta, ám olykor három filmet is vetítenek majd.