Szentes: egy lépéssel közelebb a 7. hely

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-25 | Szélpál László

Lépéselőnybe került a Legrand-Szentesi VK a hetedik helyért zajló, BVSC elleni párharcban. Horváth Tamásék iskolajátékkal verték fővárosi riválisukat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand–Szentes–BVSC 11–4 (3–1, 3–0, 3–1, 2–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 7. helyért, első találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Németh, Martinovics.
Szentes: HORVÁTH T. – SOMOGYI 4, Németh D. 1, BERKI 3, Torday, Juhász Zs. 1, Szebeni. Csere: Szabó N., Szénászki, Kis I., Vígh R. 2, Szabó T., Döbrössy. Edző: Vidumanszky László.
BVSC: Laczó – Csente, Gulyás, Szabó G., dr. Varjas 1, MONOSTORI 1, Németh Zs. Csere: Kaszper, Szűcs, Simon, Persely 1, Ambrus 1. Edző: Besenyei Attila.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 11/1. Négyméteresből: 1/1, ill. 1/0.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Szentes javára.
Hiába került az elmúlt hetekben remek formába a Szentes, azért tartott ellenfelétől, a BVSC-től. A hetedik hely megszerzése volt a tét, és ha ezt sikerül megszerezni a Kurca-partiaknak, akkor a legutóbbi két bajnoki szerepléshez képest két helyet lépnek előre. Az alapszakasz szentesi meccsén óriási csatában csak 9–8-ra nyertek a házigazdák, míg a fővárosban súlyos, 12–5-ös vereséget szenvedtek.

A legrandosok számára nem indult jól a találkozó, ugyanis dr. Varjas góljával a vasutasok szerezték meg a vezetést. Sokáig nem tartott ez a lendület, mert még az első negyedben Berki, Somogyi és Vígh R. találatával megmutatták Vidumanszky László tanítványai, hogy ki az úr a háznál. Az történt a vízben, amit ők akartak, bármibe is kezdtek, a gyámoltalan vendégek mindenhez csak asszisztáltak. A harmadik negyed elején már 7–1, a végén 9–2 állt az eredményjelzőn. A hazai tréner csak az emberelőnyök kihasználásával lehetett elégedetlen, a többi feladatot jól oldották meg Szebeniék.

A lelkes nézők a befejező játékrészt is élvezték, pedig akkor már mindkét csapat nagyon várta a végső dudaszó elhangzását. Mivel a gólkülönbségnek a rájátszásnak ebben a fázisában nincs jelentősége, egyik fél sem strapálta magát. A minden tekintetben jobb szentesiek magabiztos győzelme ilyen különbséggel is megérdemelt.

Vidumanszky László: – Megtettük az első lépést a hetedik hely megszerzése felé, Pesten következhet a második.

A két gárda április 30-án (szombaton) 17 órakor csatázik majd a Szőnyi úti uszodában. Amennyiben szükség lesz harmadik meccsre, annak időpontja és helyszíne: május 3. (kedd), 18 óra, Szentes, ligeti uszoda.