Játszva dolgozik Szentes krónikása
 Vidovics Ferenc fotókiállítása a könyvtárban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-21 | Balázsi Irén

Sikert aratott a városi könyvtárban Szentesi mozaik címmel megrendezett fotókiállítás – Vidovics Ferenc képei lapunkban is megjelennek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vidovics Ferencnek (jobbról a harmadik) sokan gratuláltak DV-fotó
Szentesi mozaik címmel látható kiállítás a városi könyvtárban a kismotorral, bukósisakban egyik helyszínről a másikra rohanó Vidovics Ferenc fotóiból. A település krónikásának említette őt a tárlat minapi megnyitóján Bucsány György nyugalmazott középiskolai igazgatóhelyettes – még a játszótéren, a gyerekkorában kapott becenevén – Vidót, akinek a képei lapunkban is megjelennek. Boldog embernek nevezte a tanár úr, Kosztolányi Dezsőt idézve, a fotóriportert, mert játszva dolgozik, legalábbis a kívülálló szemével. Az alkotó a legkisebb rendezvényekre sem rest elmenni, s az ezekről készített felvételeket is fölteszi a világhálón megjelenő Szentesi Mozaikra.

A városi könyvtárban 200 kép van a falon, ráadásként meg egy intarzia jellegzetes középületekről, amelyeket 3 ezer 900(!) fényképből rakott ki a fotós. Vidovics Ferenc szívesen örökít meg játékos témákat, ám a komolyabb műfaj iránt is érdeklődik. Ezért aztán hű képet hagy a még nála is fiatalabbakra Szentes históriájáról. Az egyik tablón például ott a Petőfi Szálló lepusztult épülete, amelyet ha sikerül felújítani, kortörténeti emlék marad a most látható fénykép. Mottóként egyébként azt írta az alkotó e felvételhez: „Teher alatt nő a pálma". Megmosolyogtató viszont az a fotó, amely egy kandeláberen lévő, cirkuszba csalogató feliratot együtt örökít meg Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő és Szirbik Imre szocialista párti polgármester választási plakátjával. Ám az a fotó is önmagáért beszél, amelyen Orbán Viktor volt kormányfő kezet csókol Farkasék lányának az esküvői szertartást követően.