Megyei csapatok vereségei
 A Szentes és a Szeged is szomorú volt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-21 | Mádi József

Mindkét Csongrád megyei gárda vereséget szenvedett a futsal NB I 25. fordulójában. A szegedi együttes Békéscsabán, a szentesi Siklóson kapott ki.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Békéscsaba–Első Beton Szeged 6–5 (2–2)
Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Gyertyás, Mihályi.
Első Beton: Bodrogi – Németh L., Kovács P., K. Tóth, Szentágotai. Csere: Cserenkó, Fekete, Dóra, Juhász. Edző: Szabó Zsolt.
A szegedi gólszerzők: Fekete (2), Kovács P., Szentágotai, Dóra.

Óriási különbség volt tudásban a két gárda között, ám ez eredményben nem, csak a játékban mutatkozott meg. Öt perccel a vége előtt 4–3-as csabai vezetésnél a vendégek időt kértek, majd lehozták a kapusukat is. Sikerült az egyenlítés, a vége előtt pedig Dóra révén 5–4-re a Beton vezetett. Az utolsó fél percben a szegedi csapatnak mégis sikerült elveszítenie a találkozót... Előbb 23 másodperccel a végső sípszó előtt egy távoli lövés talált utat a hálóba, majd a középkezdés után 39:54-nél a csabai gárda megszerezte a győztes gólt. Sokadszor bizonyosodott be: az Első Beton játékosai nem bírják a stresszhelyzeteket.
Szabó Zsolt: – Egy már megnyertnek hitt meccsen saját magunkat vertük meg.

Siklós–Legrand-Szentes GBSC 5–3 (3–1)
Siklós, 50 néző.
Szentes: Bíró – Kerepeczky, Jerney, Ábel, Szarvas. Csere: Koncz, Labádi, Dékány, Varga Zs., Szabó Á. Játékos-edzők: Szarvas Zsolt, Koncz Zsolt.
A szentesi gólszerzők: Szarvas, Kerepeczky, Ábel.
Szarvas góljával még vezetett a szentesi gárda, ám a szünetig fordítottak a hazaiak. Aztán 3–2-nél több gólszerzési lehetősége volt a vendégeknek, ám az igazsághoz tartozik, hogy a pécsi bírók ekkor rendesen megfújták a hazai pályát. Ennek köszönhetően a Siklós 5–2-re elhúzott, a Legrand-nak pedig már csak a szépítésre futotta.

Koncz Zsolt: – A vereség ellenére örülünk annak, hogy bent maradtunk az első osztályban. Ezért hála a csapatnak és a támogatóknak.

További eredmények: Miskolc–Kanárik 6–6, Aramis– Abony 7–4, Cső-Montage–Budaörs 7–2, Vasas–Pécs 7–4, szabadnapos: Csömör.
Jelenleg a szegedi gárda a nyolcadik 27, a Szentes kilencedik 24 ponttal. A Beton az utolsó fordulóban szabadnapos lesz, míg a Szentes az Aramist fogadja.