Szegvárt megszépíti a képviselő
 Sétány lesz a Kurca partján

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-20 | Blahó Gabriella

Gémes László szegvári képviselő munkatársaival sétányt alakít ki a Kurca partján – elképzelésük szerint a régi vár tövében és a híd közelében átalakul a csatorna környéke. A falubeliek örömmel szemlélik a változást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gémes László Fotó: Blahó Gabriella
Néhány hét alatt szemmel látható változást hozott Szegvár életébe Gémes László munkatársaival. A polgári oldal támogatásával megválasztott képviselőnek – mezőgazdasági vállalkozóként – vannak munkagépei, így kollégáival együtt önkéntesen fogtak hozzá a település-rendezéshez. Minderről persze egyeztettek a polgármesteri hivatallal. A falu központjában lévő híd lábánál és a régi vár alatt egy körülbelül másfél kilométeres szakaszon a vízügy nádvágó gépeivel eltávolították a felesleges növényzetet, s leúsztatták a csatornán.

A part mentén az elöregedett fákat kivágták, a bokrokat megritkították, és utat alakítottak ki, amelyet hamarosan fűvel vetnek be: sétányt tervez a régi várfalak alá Gémes László. Mint mondja, Szegvár a földkerekség egyik legszebb falva, hiszen az itt élők nagy gondot fordítanak házaik környékének rendben tartására – miért ne lehetne hát még szebb a település?

A képviselő úgy látja, a pályázati rendszer nem minden esetben ad lehetőséget a továbblépésre, a változatlanságot pedig szavai szerint egyszerűen megunta. Az akcióhoz csatlakoztak néhányan, többek között bizottsági tagok, polgárőrök, önkéntes tűzoltók, az önkormányzat pedig néhány alkalmazottjának munkájával járul hozzá a folyamathoz. A faluszépítés nem csak a Kurca partján folytatódik, lánctalpas gép segítségével néhány hét alatt kialakítottak a település szélén egy közel kéthektáros motokrosszpályát – a motorozás szerelmeseinek elképzelése is érvényesült a pálya megalkotásakor.

Gémes László úgy véli, a kedvtelésből is használt közlekedési eszköz itt kevéssé zavarja a falubeliek nyugalmát, ugyanakkor a hely nagyszerű terepet biztosít a szórakozáshoz. Ő maga elképzelhetőnek tartja, hogy a szentesi motorosok is ide járnak majd.

A Kórógy csatorna partján, önkormányzati tulajdonú területen épül a millenniumi park. A terület kialakításának ideje attól függ, milyen hamar járnak le az ide szóló földbérleti szerződések – ebben a sorrendben fásítanak majd. A szabadidő kellemes eltöltésének lehet tere ez a park, amelyre tíz év múlva is szívesen emlékeznek azok, akik létrehozták – véli Gémes László.